Prethodni članak
Sljedeći članak

[NEUSPIO SASTANAK SINDIKATA I MINISTRICE] 'Ako se i čini šteta učenicima i roditeljima, to im čini Vlada RH svojim ignoriranjem'


Danas je održan sastanak predstavnika sindikata srednjih i osnovnih škola te ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Kako je sama ministrica rekla nakon sastanka, sindikatima je predložila da se nastava održava barem za osmaše i maturante koji su, ističe, štrajkom najugroženiji. Sindikati na takvo što nisu pristali.- Razgovarali smo i o nadoknadi dana provedenih u štrajku te opcijama da se odrade za vrijeme praznika. No konačnog rješenja nemamo – istaknula je Divjak.


Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec nakon sastanka na press konferenciji rekao je kako, ako se i čini šteta učenicima i roditeljima, to ne čine prosvjetni djelatnici nego Vlada Republike Hrvatske. – Oni 28 dana ne razgovaraju s nama kako spada. Njihov stav je ignoriranje i stavljanje glave u pijesak – rekao je Mihalinec dodajući kako Vlada, ako želi da se štrajk prekine, mora naći drugi model koji će ponuditi Sindikatima jer na ovaj neće pristati.


Mihalinec je rekao kako je nepravda prema prosvjetarima naslijeđena od prošle Vlade, a ova ju je samo produbila. Za 13 sati sindikati su najavili akciju pod nazivom 'Potrubi za obrazovanje' diljem Hrvatske, a za ponedjeljak prosvjedno događanje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook