Prethodni članak
Sljedeći članak

Nenadmašna Jana Pavalić svjetska juniorska prvakinja na 50 leptir

Sjajne vijesti stižu nam iz Lime (Peru) gdje se održava Svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju


Plivačica Olimpa-Zabok, Gornjostubičanka Jana Pavalić, ponovno je zadivila svjetsku plivačku javnost.

Nakon što se s nedugo sa Svjetskog olimpijskoj festivala mladih vratila kući sa zlatom i srebrom, Jana na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju u Limi postala svjetska juniorska prvakinja na 50 leptir. U finalu je nenadmašna zlatna Jana Pavalić plivala u vremenu 26,38 što je i novi hrvatski rekord.

Dosadašnji koji je također držala Jana iznosio je 26,50. Čak za 29 stotinki nadmašila je srebrnu Brazilku Beatriz Bezzera, dok je brončanu medalju osvojila Slovakinja Lilian Slusna koja je za Janom kasnila 66 stotinki. Jana je još jednom pokazala svoju veliku plivačku nadmoć u sprinterskim disciplinama. Ostaviti drugoplasiranu za više od 30 stotinki na dionici od 50 metara najbolje govori koliko je kvalitetna plivačica Jana Pavalić. U polufinalu je plivala u vremenu 27,01, što je bilo treće vrijeme kvalifikacija, a onda je samu sebe nadmašila za velike 63 stotinke. To je pravi sportski podvig. Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i njenom treneru Ivici Androiću.

Lijepoj Janinoj priči u Limi još nije kraj. Danas kreće u kvalifikacije na 50 slobodno gdje također ima velike ambicije. Finale je u nedjelju i nemojte se čuditi ako u LImi ponovno zasvira "Lijepa naša".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook