Prethodni članak
Sljedeći članak

Ne širite lažne poruke o naplaćivanju Vibera i WhatsAppa

Obmanjujuće poruke za WhatsApp i Viber šire se internetom


Tijekom proteklih nekoliko dana brojni korisnici Vibera i WhatsAppa dobili su poruke u kojima ih se upozorava da će uskoro (za WhatsApp već od ove subote) početi naplata ovih popularnih servisa za komunikaciju.

U lažnim porukama stoji da, ako korisnici i dalje žele besplatno koristiti ove aplikacije, oni tu poruku upozorenja moraju poslati najmanje deset ili dvadeset osoba iz adresara koji koriste ove servise. S obzirom na veliki broj korisnika WhatsAppa i Vibera brojni su korisnici u regiji počeli slati ove poruke svim osobama iz adresara te se brzo proširila vijest kako počinje naplata ovih servisa, piše dnevnik.hr.

Kao i u brojnim slučajevima do sada, riječ je o prevari i lažnim porukama, a na društvenim mrežama, ni na internetskim stranicama Vibera i WhatsAppa nema nikakvih podataka o skorašnjem početku naplaćivanja korištenja njihovih usluga. Ako ste dobili ovakve poruke ignorirajte ih i nemojte ih prosljeđivati dalje.

Inače, Viber je besplatan za korištenje svim korisnicima, dok je WhatsApp besplatan za korištenje prvu godinu dana, nakon čega je potrebno platiti 99 centi za godišnju pretplatu, piše esava.info

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook