Prethodni članak
Sljedeći članak

Natjecanje mjesnih odbora: Ekipa Poljanice Bistričke skuhala najbolju kotlovinu

Nastavljena velika manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici 2024.''


U subotu je nastavljena velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici.''

Na rasporedu je bio Dan mjesnih odbora i tradicionalno natjecanje u pripremi bistričke kotlovine. Natjecale su se ekipe svih 10 bistričkih mjesnih odbora, a pobjedu je odnio MO Poljanica Bistrička, koji je time zaradio i novčanu nagradu Općine od 700 eura za određene radove iz svog djelokruga. Iza njega plasirali su se MO Selnica i MO Globočec. U ocjenjivačkom sudu bili su Ivana Minđak Šaka iz Restorana ''Dobro nam došel prijatel'', Danica Bajs iz Udruge 'Hrvatska žena' Marija Bistrica i Nikola Domitran iz Mesnica ''Kudelić''.

Uz Mjesne odbore natjecale su se i izvan konkurencije ekipe Općine Marija Bistrica i Komunalnog poduzeća ''Lijepa Bistrica''. No, suci su kušali i njihove 'uratke' i boljim proglasili onaj ''Lijepe Bistrice''. Za zabavu su bili zaduženi TS ''Lajbeki''. 

Susret klapa i Biciklijada 

Program ''Ljeta u Mariji Bistrici'' nastavlja se već u subotu 8. lipnja, kada Klapa Bistrica organizira 9. susret klapa u Mariji Bistrici, od 20 sati. Uz Klapu Bistrica ove godine nastupaju muške klape Krijanca iz Raba, Kolapjani iz Siska i Bošket iz Zagreba, te ženske klape Lađarice iz Siska, Puntape iz Novog Vinodolskog, Stentorija iz Daruvara i Mješovita klapa Kampaneli Donja Kaštila. Susrest će se održati na trgu pape Ivana Pavla II, ili u slučaju kiše u Domu kulture u Mariji Bistrici.

Nedjelja 9. lipnja pak donosi tradicionalnu  biciklijadu četiri kapelice i hodočašće biciklista. U 9 sati služit će se misa u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca uz blagoslov biciklista i bicikala. U 10 sati na redu je prijava i uplata kotizacije: odrasli pet eura, djeca do 15 godina: besplatno, a u 10:30 sati uslijedit će start rutom Crkva na otvorenom bl. Alojzija Stepinca › Sv. Ladislav › Sv. Marija Magdalena › Sv. Rok › Prasvetište na Vinskom Vrhu › Hotel Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak. U slučaju lošeg vremena biciklijada se otkazuje. 

 

[sliak19]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook