Prethodni članak
Sljedeći članak

Naslov Omladincu, a u 1. zagorsku ligu Jedinstvo

2. ŽNL – komentar 27. kola


U nedjelju je završila i 2. zagorska liga. Vjerojatno prvi puta tjedan dana nakon prve, a razlog je bio trokružni sustav igranja, koji je drugoligašima donio čak 27 kola. Dobro ili ne, teško je reći. Već puno kola u zapisnicima je jako malo igrača, a zabilježen je i jedan nedolazak prije nekoliko kola. Vidjet će se što će donijeti nova sezona.

A ova je završila, mogli bi smo reći dvostrukim slavljem. Omladinac slavi naslov, a Jedinstvo ulazak u 1. zagorsku ligu. Sezonu su završili poravnati sa po 60 bodova, no kada je u pitanju borba za 1. mjesto meritoran je međusobni omjer, a tu je Omladinac ove sezone bio uspješniji, slavio je u obje domaće utakmice, jer je ždrijeb htio da se 2 od 3 igraju u Dubrovčanu. I to je na neki način čar trokružnog sustava. U zadnjem kolu i jedni i drugi su gostovali i to u susjedstvu. Omladinac je svladao Slogu sa 6:1 a Jedinstvo Milengrad 2005. sa 2:1.

U zadnjem kolu slobodna je bila Mladost B, koja je na kraju osvojila 3. mjesto sa 44 boda, dok su na 5. i 6. baš Milengrad 2005. sa 33 i Sloga sa 30 bodova. Lobor je u zadnjem nastup slavio kod Toplica sa 4:0, pa sezonu završava na 6. mjestu sa 29 bodova. Sedmi je Đalski sa 23 boda, a u zadnjem je kolu poražen kod Desinića. Bilo je 2:0 za Desinić, koji je osvojio 8. mjesto sa 18 bodova, dok su Toplice, iako sa puno boljim proljećem, ostale zadnje sa 13 bodova. Dakle, čestitke Omladincu na naslovu, a Jedinstvu na plasmanu u 1. zagorsku ligu. Naime, Jedinstvo je jedini zagorski ovosezonski drugoligaš, koji je zatražio licencu za 1. zagorsku ligu, pa će on slijedeće sezone igrati 1. ligu, ako ne bude neočekivanih obrata oko licenci. U 2. zagorsku vraća se Mladost MB, a prema najavama trebao bi se priključiti i Vatrogasac, koji je nekoliko sezona u mirovanju. No, odmorimo se malo od ove sezone, a za najavu sljedeće ima vremena. Možda se dogodi i još koje iznenađenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook