Prethodni članak
Sljedeći članak

[NAPREDUJU RADOVI] S krajem rujna krapinski dječji vrtić moći će primiti još dvije odgojne skupine

Ove je godine u vrtić upisano 162 djece, u narednoj pedagoškoj godini upisuje se 40 – ak mališana, a zaprimljeno je više od 140 zahtjeva, što zorno pokazuje potrebu za proširenjem


- Iako bi naša najveća želja bila sagraditi potpuno novi vrtić, u ovom trenu nismo u mogućnosti izdvojiti tolika sredstva, pa se prišlo dogradnji gradskog vrtića za još dvije odgojne skupine – rekao je gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović prilikom obilaska radova na dogradnji Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina.

Investicija je vrijedna oko 2,5 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju smještaja za još dvije skupine, sanitarni čvor i garderobe te vatrodojavu na kompletnom vrtiću, odnosno i na starom dijelu, što će povećati sigurnost.

– Grad, osim boravka djece u gradskom vrtiću, sufinancira i boravak djece u privatnim dječjim vrtićima, za što se izdvajaju značajna srdestva. Prije 3 do 4 godine zamijenili smo kompletno krovište, u što je uloženo između 450 i 500 tisuća kuna, no pokazala se velika potreba da se prošire kapaciteti vtića – kaže gradonačelnik Gregurović. Ove je godine u vrtić upisano 162 djece, u narednoj pedagoškoj godini upisuje se 40 – ak mališana, a zaprimljeno je više od 140 zahtjeva, što zorno pokazuje potrebu za proširenjem.

– Želja nam je da što više djece bude zbrinuto i da imaju što kvalitetniji boravak u vrtiću. Jedina je poteškoća, i na tome isprike roditeljima, što su, dok traju radovi, malo sužene mogućnosti za dječje aktivnosti izvan objekta vrtića. No nakon što se vrtić dogradi, iduće godine uredit će se igrališta oko vrtića, s obzirom na to da su sprave prilično stare, kako bismo kompletno uredili prostor – kaže Gregurović, dodajući da bi radovi trebali završiti do konca ljeta te da bi s krajem rujna djeca mogla početi koristiti dograđeni prostor.

Izvođač radova je poduzeće Krakom, čija direktorica Katarina Posilović navodi da se grade dvije dvorane, tlocrtne površine 10 puta 10, koje imaju prostor za dnevni boravak, svaka svoju garderobu i sanitarni čvor.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina Ksenija Ostojić izrazila je radost zbog ovog zahvata na vrtiću. – Sve je više potreba mladih roditelja za smještajem djece u vrtić i ova dogradnja me raduje. Nadam se da će do konca rujna, na radost roditelja, djece i djelatnika, vrtić primiti djecu u nove prostore. Najsretniji će biti roditelji – kaže ravnateljica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina v...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program