Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon osam mjeseci radova i negodovanja mještana konačno završili radovi u Matenačkoj u Donjoj Stubici!

Podignut je nivo kolnika prije i nakon pruge, kolnik je proširen te su izgrađene pješačke staze i ograde u zoni pružnog prijelaza


Proteklog su tjedna konačno završeni radovi na rekonstrukciji županijske ceste u Matenačkoj ulici u Donjoj Stubici, u zoni pružnog prijelaza. Kako su nam rekli iz Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, radovima je izvršeno podizanje nivelete kolnika prije i nakon pruge, što je bilo nužno radi sigurnijeg prometovanja teških teretnih vozila, koja putuju na toj relaciji radi vršenja opskrbe gospodarskih subjekata. – Navedenim zahvatom izvršeno je proširenje kolnika i izgradnja pješačkih staza, a u zoni ŽCP-a izvedene su mimolazne pješačke ograde za sigurniji prijelaz pješaka preko pruge. Izgrađen je zatvoreni sustav odvodnje čime je omogućeno proširenje kolnika i izgradnja pješačke staze – rekao nam je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec.

Podsjetimo, radovi su krenuli u veljači ove godine, a njihov je dugačak rok izvođena izazvao nezadovoljstvo mještana koji su se mjesecima vozili po raskopanoj cesti, kao i stanovnika koji tamo žive i koji su se žalili na veliku prašinu koja se dizala dok su vozila prometovala po makadamu i grabama. U određenim su fazama radovi i mirovali, zbog čega je nezadovoljstvo mještana bilo još veće, no tada su iz ŽUC – a rekli kako oni radove ubrzati ne mogu, obzirom da je rok koji je određen u ugovoru s izvođačima radova bio 30. rujna. Po isteku roka, rekonstrukcija ceste sada je konačno završena, a radovi su koštali oko 840 tisuća kuna.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook