Prethodni članak
Sljedeći članak

Najznačajniji projekt bit će uređenje i rekonstrukcija Parka Milana Prpića

Iz Grada Zaboka najavili su projekte za ovu godinu


Brojni su projekti u planu u Zaboku ove godine, tako i oni iz programa gradnje. Kao neznačajniji, najavljuje se uređenje i rekonstrukcija Parka Milana Prpića.

Za projekt je ishođena građevinska dozvola, a u proračunu je osigurano 390 tisuća eura.

- Planiramo radove na uređenju samog dječjeg igrališta ispod čeličnog mosta, kao i uređenje asfaltiranog dijela igrališta – najavio je stručni suradnik za infrastrukturu Grada Zaboka Danijel Tuđa.

Od većih investicija, ove godine izgradit će se i nogostup u Ulici Ivane Cvijete Huis, iznad srednje škole prema vodospremi. – Tamo je u jednom dijelu usko grlo, koje bismo riješili ovih zahvatom. Sadašnji potporni zidovi nalaze se unutar gabarita prometnice, moramo ih srušiti i napraviti nove, za što smo osigurali 133 tisuće eura – rekao je Tuđa.

Naglasio je i kako će se urediti pješački prijelaz preko željezničke pruge kod Šode, kako bi se pješaci tamo mogli sigurnije kretati, a to će se izvesti tako da će se postaviti mimoilazne ograde, za što je izrađena tehnička dokumentacija i ishođene su sve potrebne suglasnosti.

Dodao je i kako se izrađuje projektna dokumentacija za prometnicu s pripadajućom kolničkom infrastrukturom u gospodarskoj zoni, gdje se spajaju zone Zabok i Veliko Trgovišće.

Naravno, u planu je i redovito održavanje cesta šodranjem, iskopima cestovnih jaraka i održavanjima slivnika, za što je u tijeku raspis nabave za izviđača radova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook