Prethodni članak
Sljedeći članak

Najveći problemi na području općine Jesenje su klizišta

Župan Željko Kolar obišao je danas i Općinu Jesenje i novog načelnika Cvrtilu


Župan Željko Kolar danas je obišao i Općinu Jesenje te održao radni sastanak s načelnikom Darijom Cvrtilom i predsjednikom Općinskog vijeća Anđelkom Draganićem.

Župan Željko Kolar istaknuo je da su najveći problemi na području općine Jesenje klizišta. - Dao sam nalog ravnatelju ŽUC – a da zajedno s Općinom vidimo već sada na koji način bi radili proširenje određenih dionica, ali i sanacije klizišta. Tu je i odlična ideja načelnika oko projektiranja jedne nove ceste, a naravno dotaknuli smo se i problema vezanih za sufinanciranje rada vrtića u JLS koje do sada nisu imale vrtiće, a iskoristile su mogućnost povlačenja bespovratnih sredstava i izgradnju vrtića.Tu je realnost malih fiskalnih kapaciteta i očigledno problema sufinaniranja rada vrtića u budućnosti – izvjestio je župan.

Dodao je da je načelnika upoznao s gospodarskim ulaganjima u OPG – ove i poljoprivredne udruge, a ZARA je prezentirala mogućnosti suradnje koje nudi. - Vjerujem da ćemo uspostaviti intenzivnu suradnju kako bi u iduće 4 godine realizirali što više projekata – zaključio je Kolar.

Načelnik Dario Cvrtila zahvalio je županu na posjeti. – Naglasak razgovora bio je na infrastrukturi. Upoznali smo župana s problemima koje susrećemo i planovima koje planiramo realizirati u ovom mandatu. Za neke nam 4 godine neće biti dovoljno, ali ih moramo započeti. To su prvenstveno problemi s infrastrukturom i klizištima te izgradnja nove spojne ceste koja bi spajala Gornje i Donje Jesenje s obzirom na trenutnu cestu koja je neadekvatna za odvijanje prometa i postoji određeno usko grlo na kojem je prometovanje otežano. Tu smo se složili da je ideja o gradnji spojne ceste dobra, vidjet ćemo na koji ćemo način to realizirati. Hvala županu na iskazanom interesu i želji da nam pomogne oko tog i mnogih drugih projekata – rekao je načelnik Cvrtila.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook