Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJVEĆA GUBITNICA IZBORA JE IZ STUBAKA : Na listi imala 13 ljudi, a dobila samo 11 glasova

Sin i snaha su mi bili na listi SDP - a, potužila se Jasna Kučak


Jasnu Kučak iz Stubičkih Toplica možemo nazvati  najvećom  gubitnicom ovih lokalnih izbora. Ona je je nastupila u ime Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca (HSSČKŠ) i dobila je samo 11 glasova za Općinsko vijeće Stubaka.

Ne bi to bilo toliko neobično da lista nije imala 13 kandidata, što znači da dvoje članova nije glasalo niti za sebe.

No, kako piše slobodna Dalmacija, Jasna nije klonula duhom.

„Ovo je bilo samo stjecanje iskustva, za četiri godine bit ću i pametnija i spremnija“, uvjerava.

Problem je, kaže, bio u lošoj promociji i marketingu. Prekasno se uključila u političku utrku, čemu je najviše kumovala korona. Jasna je, naime, zdravstvena djelatnica i prioriteti su joj proteklih mjeseci bili nešto drukčije posloženi nego njezinoj konkurenciji.

„Teško je bilo sve stići te je i logično da sam u toj brzini pred izbore mnogo griješila, pri čemu prije svega mislim na sastavljanje liste. Iskreno, jedva sam je sastavila, a kad sada vidim tko je sve bio na njoj, uopće me ne čudi što smo dobili samo 11 glasova“,  samokritično je Jasna.

Tko je točno s njezine liste glas dao konkurenciji, ili tko možda uopće nije izišao na izbore, neće istraživati. U malome mjestu ionako se sve dozna.

„Nije to teško pretpostaviti, ali, Bože moj, svatko za svoj obraz odgovara, a moj je čist“, jednostavno će.

Odustajanje od lokalne politike za Jasnu nije opcija.

„Tek sam počela, što vam je!?“, ne da se Jasna.

Ni promjena stranke nije opcija.

„ Ni govora!“

A ta stranka, strančica, nešto je najčudnije što je hrvatsko višestranačje dosad izrodilo. Kratica joj je HSSČKŠ i da sto godina pogađate, ne biste pogodili kakav naziv ti razbacani suglasnici kriju. Da vas ne mučimo, riječ je o Hrvatskoj stranci svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca. Jednostavno, HSSČKŠ.

Na izbore su izišli u samo tri jedinice, sve tri u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje se nalaze i Stubičke Toplice u kojima je lista HSSČKŠ-a predvođena Jasnom Kučak osvojila 0,8 posto glasova.

Jasna je željela još nešto važno reći.

„Bez podrške obitelji jako je teško uspjeti u politici, poglavito na lokalnoj razini. Nažalost, ja tu podršku nisam imala, evo, i sin i snaha su mi bili na listi SDP-a, sa mnom nisu htjeli“, potužila se Jasna kojoj želimo više političke sreće 2025. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook