Prethodni članak
Sljedeći članak

Najavljena velika ulaganja u pregradsku ispostavu Doma zdravlja


Župan Željko Kolar, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan i gradonačelnik Marko Vešligaj obišli su danas ambulantu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u Pregradi, gdje su najavljeni radovi na povećanju energetske učinkovitosti objekta.

Gradonačelnik Marko Velišgaj zahvalio je na najavljenim ulaganjima, ali i na do sada učinjenom. - Oko Doma zdravlja puno je napravljeno u psoljednjih nekoliko godina i da je to vidljivo, od parkinga, rasvjete, novih stepenica, zamjene krovište. Ova energetska obnova je nešto što je definitivno potrebno ovom Domu zdravlja. U ovom objektu funkcionira i ispostava hitne pomoći, nadam se da ćemo u budućnosti moći još neke nove usluge ovdje ostvariti za naše građane, jer Pregrada je grad koji se stvarno razvija i u koji doseljava puno mladih obitelji. Duže vrijeme razgovaramo o potrebi da se ovdje osnuje i pedijatrijska ambulanta i nadam se da će se to realizirati – rekao je Vešligaj.


Istaknuo je da je Pregrada obrazovni centar za zdravstvo u našoj županiji, jer uz srednju školu za sestrinstvo i fizioterapijutu djeluje i dislociran izvanredni sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva u sklopu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. - Već smo u završnoj fazi s procjenom i otkupom zgarde nekadašnje tvornice Emka kako bi tamo napravili jedan centar izvrsnosti za zdravstvo za cijelu županiju. To će puno koristiti gradu – istaknuo je gradonačelnik.

Ravnateljica Nada Dogan rekla je da je uvođenje u posao obavljeno 4. travnja, a vrijednost investicije je 78 tisuća eura. – Rok izvedbe je 3 mjeseca i vjerujemo da će do početka lipnja radovi završiti. Izvođač će sredinom petog mjeseca započeti s izmjenom stolarije. Za biokemijski laboratorij u pregradi nabavili smo novi biokemijski analizator, vrijednost investicije je oko 200 tisuća kuna – rekla je Dogan.

Župan Željko Kolar naglasio ej da je ukupna investicija preko 100 tisuća eura.

- Imamo sjajne liječnike i medicinske sestre, ljude u laboratoriju, ali mi moramo stalno ulagati u novu aparaturu kako bi to sve zajedno bilo na visokoj razini. Hvala i gradonačelniku, jer kad god krećemo u kakvu investiciju Grad je uvijek spreman uključiti se i samo zajedničkom sinergijom možemo doći do krajnjeg rezultata, a to je da pacijenti budu zadvoljni i naši djelatnici unutar Doma zdravlja – rekao je Kolar te najavio unutar idućih mjesec dana sastanak sa stručnim i upravnim vijećem Doma zdravlja, vezano za mjere koje će kZŽ predstaviti i nakon toga početi provoditi, za animaciju doktora do dođu raditi u primarnu zdravstvenu zaštitiu. – Još čekamo pravilnik ministra da vidimo kako su nakon novog zakona izregulirani koeficijenti plaća doktota primarne zdravstvene zaštite koji su u Domu zdravlja, koji nisu privatnici, no mi smo okvir dogovorili za set raznoraznih mjera kako bi privukli doktore u primarnu zdravstvenu zaštitu – rekao je župan.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook