Prethodni članak
Sljedeći članak

'Nadamo se da će Grad Zagreb uskoro sjesti s nama za stol kako bi se riješio problem integriranog prijevoza prema glavnom gradu'


U Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini održan je danas sastanak delegacija Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije.

Zamjenika zagrebačke županije Damira Tomljenovića i pročelnike dočekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa suradnicima. Kako je rekao Kolar, razgovaralo se o tri teme, s ciljem da bi se razmijenila iskustva po tim pitanjima.

-Jedna od tema bio je udio u porezu na dohodak za decentralizirane funkcije namijenjene za sanaciju štete od potresa te smo razmijenili iskustva o trošenju tih sredstava. Druga tema bio je integrirani prijevoz grada Zagreba, gdje smo došlo do razine kada moramo podvući crtu i definirati u kom ćemo pravcu dalje, nakon što smo napravili strateški dokument tog projekta kako bi se mogli javljati na natječaje za EU sredstva. Naš ćemo stav proslijediti Gradu Zagrebu. Treća tema bila je tuča – rekao je Kolar te je, između ostalog, istaknuo kako je dosadašnja suradnja sa Zagrebačkom županijom bila itekako dobra.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako će Zagrebačka županija podijeliti s Krapinsko – zagorskom iskustva koja su prošli na putu do dobivanja dokumentacije vezane uz obnovu od potresa, a spomenuo je i važnost integriranog prijevoza pema zagrebu. – Dnevno iz Zagrebačke županije u Zagreb putuje sto tisuća ljudi. Tako da se nadam da će Grad Zagreb sjesti uskoro s nama za stol i da će se naći rješenja kako bi se i taj problem riješio, jer je nemoguće stavljati ga još dugo na stranu – rekao je Tomljenović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook