Prethodni članak
Sljedeći članak

Nacional: ‘USKOK prisluškivanjem uhvatio Filipovića u teškoj laži'


Tjednik Nacional  u svom novom izdanju tvrdi da je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović lagao kada je izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno. Kako navodi tjednik, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

"Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a", reako je Nacionalov pravosudni izvor.

Tjednik navodi da im je drugi visoki izvor blizak vrhu HDZ-a rekao da se ova afera tek počinje razvijati te da Filipović nije jedini visoki dužnosnik HDZa i vlade obuhvaćen istim tajnim izvidima te da se radi o "procesu koji je nemoguće zaustaviti ili posve zataškati".

Nacional  piše i kako više njihovih izvora bliskih HEP-u tvrdi da je Škugor za šefa HEP-a imao podršku da je imao podršku Krunoslava Katičića, glavnog tajnika HDZ-a i ključnog čovjeka od povjerenja premijera Plenkovića, ali i da je bio Plenkovićev favorit za tu funkciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook