Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK ŠKREBLIN: 'Najveća ulaganja bila su u komunalno gospodarstvo, s time nastavljamo i dalje'

Na kraju 2019. osvrnuli smo se na najveće ostvarene projekte i planove u narednoj godini


I dok se još uvijek zbrajaju rezultati i završavaju investicije iz 2019., načelnik Zvonko Škreblin u rezimeu godine na izmaku potvrdio nam je da su ove godine bila velika ulaganja u komunalno gospodarstvo. Ovogodišnji proračun iznosio je 16 milijuna kuna i bio je to najveći proračun od nastanka same općine.

Velika turistička investicija

Najznačajniji i glavni projekt koji će se nastaviti i naredne godine je rekonstrukcija rodne kuće Đure Prejca u koju će uložiti 5.100.000 kuna. Obnova kuće ide prema planu, radovi su aktivni i načelnik prognozira i planira otvorenje u 2020. godini povodom Dana općine i 150. obljetnice rođenja Đure Prejca. Osim što se napokon krenulo s revitalizacijom vrijedne ostavštine Đure Prejca čija će se rodna kuća pretvoriti u spomen kuću i turistički info centar, velika svota uložila se u održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture u koju je investirano 5,8 milijuna kuna. Najviše se ulagalo u asfaltiranje, modernizaciju i održavanje cesta, odvodnih jaraka te popravak dotrajalog asfalta na postojećim cestama. Oko 1,5 milijuna kuna uloženo je u sanaciju klizišta uz nerazvrstane općinske ceste u čijem su sufinanciranju Hrvatske vode sudjelovale sa 75 posto. Postavljena je nova javna rasvjeta u Donjem Zbilju i Dubravici. Također se iznos od oko 1,5 milijuna kuna izdvaja za dječji vrtić, školu, stipendije, prijevoz učenika i rad udruga.

Nove investicije

Načelnik Škreblin za 2020. godinu najavio je gotovo identične investicije. - U idućoj godini planiramo završiti rekonstrukciju rodne kuće Đure Prejca. Komunalna infrastruktura i u narednom razdoblju će nam biti u prvom planu jer imamo ukupno 150 kilometara nerazvrstanih cesta. Dakle, modernizacija i asfaltiranje cesta te nova javna rasvjeta uz glavne prometnice – izjavio je načelnik Škreblin. Velika investicija koja će puno značiti za gospodarstvo, za sam centar Desinića i za Dom Bidružica, ako se uspije realizirati preko Hrvatskih voda, bit će izgradnja kanalizacije i pročistača otpadnih voda. Taj bi se projekt mogao realizirati u naredne dvije do tri godine i 'težak' je preko 9 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program