Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Milički: ''Veselimo se novoj prinovi''

Komunalno poduzeće ''Lijepa Bistrica'' nabavilo novo komunalno vozilo


U utorak je u Mariji Bistrici održana primopredaja novog teretnog vozila za odvoz i kompaktiranje komunalnog otpada za komunalno poduzeće ''Lijepa Bistrica''.

Komunalno vozilo je nabavljeno putem financijskog leasinga s rokom otplate od 60 mjeseci, a vrijednost nabave iznosi 207.000,00 EUR bez PDV-a. Tomislavu Šimuniću, direktoru ''Lijepe Bistrice'' ključeve je predao direktor tvrtke Tehnix, koja ga je izradila, Željko Horvat.

Radi se o najsuvremenijem vozilu zapremnine 16 m3 koje može zadovoljiti svim potrebama odgovornog gospodarenja komunalnim otpadom, a ujedno će biti i okosnica voznog parka društva Lijepa Bistrica d.o.o.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički izrazio je zadovoljstvo nabavom novog vozila. Podsjetio je da se 2018. godine krenulo sa gospodarenjem otpadom, pa nakon što je istekao leasing za prvo vozilo, nabavljeno novo. ''To nam je ispalo financijski najpovoljnije i jako smo ponosni na novo vozilo, što će nam osigurati i dalje nesmetani rad i veselimo se novoj prinovi''. – rekao je načelnik.

Direktor ''Lijepe Bistrice'' Tomislav Šimunić rekao je kako će ovo novo vozilo zamijeniti staro, koje je u nešto lošijem stanju. ''Ovo je najsuvremenija tehnologija, koja zadovoljava sve naše potrebe na terenu. Ovo će sada biti okosnica našeg voznog parka i služi kao glavni transportni kamion, jer mi naš miješani komunalni otpad vozimo do odlagališta Piškornica, koje je udaljeno 100 km.'' – rekao je Šimunić i zahvalio tvrtki Tehnix, s kojom suradnja traje od početka osnivanja komunalnog poduzeća, kao i načelniku i Općini Marija Bistrica.

Željko Horvat, direktor Tehnixa potvrdio je da se radi o najmodernijem vozilu ovakvog tipa. ''Vozilo je specijalne snage motora i prilagođeno upravo potrebama kakve ima Općina Marija Bistrica.'' – rekao je Horvat i dodao da se u gospodarenju otpadom može dosta uštedjeti upravo kupnjom ovakvog vozila, koje je kompletno hrvatski proizvod. ''Pored kvalitete motora, niske emisije CO2 plinova, tu su i vrlo kvalitetni troškovi rezervnih dijelova, a također vozilo može raditi u jednoj ili više smjena, te na visokim i niski temperaturama. Također, vozilo ima visoku sigurnost na radu, npr. kada je operater iza njega, ne može se kretati unatrag, a prema naprijed ne može ići brže od 30 km/h. Vozilo je opremljeno i sigurnosnim kamerama, izuzetno je lijepog dizajna i sa ekološkom porukom za građane.'' – zaključio je Horvat. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook