Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Kumrovca o vandalizmu DP-a: 'Neka nas zaobiđu u širokom luku'


Jučer u večernjim satima na prostoru Muzeja „Staro selo“ Kumrovec dogodio se incident pri spomeniku Josipa Broza Tita. Naime, skupina ljudi upala je u Muzej te tamo izvodila politički performans.

Bili su to članovi Domovinskog pokreta predvođeni Igorom Peternelom, Josipom Jurčevićem i Vladom Marićem sinoć su u Kumrovcu ceradom prekrili spomenik Josipa Broza Tita.

O tome smo pisali i ranije te smo objavili i video prekrivanja spomenika koji možete pogledati klikom na sljedeći link:

VIDEO Članovi Domovinskog pokreta u Kumrovcu ceradom prekrili Titov kip


Jutros su se o svemu oglasili i iz Općine Kumrovec, te su podsjetili da je Muzej „Staro selo“ Kumrovec zaštićena kulturna baština, rodna kuća Josipa Broza Tita i spomenik dio su Muzeja te su isto tako zaštićeno kulturno dobro, a ovakvo ponašanje izaziva opasnost od vandalizma i narušavanja lokaliteta.

Svoju poruku poslao je i načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt.

„Prije svega, ovakve ružne scene ne želimo u Kumrovcu! Ne podržavamo vandalizme, ne podržavamo zločine koji su se dogodili u Drugom svjetskom ratu na bilo kojoj strani. To neka rješavaju stručni ljudi, povjesničari i stručne institucije! Josip Broz Tito naš je Kumrovčan kojega se nikada nećemo odreći, poručujem svima koji žele izvađati ovakve i slične performanse neka nas zaobiđu u širokom luku. Josip Broz Tito naš je brend na kojem gradimo turizam“, rekao je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook