Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Mača: Saniramo odrone, šodramo, malčiramo, uređujemo kanale i ugibališta


Svake se godine na području općine Mače značajna sredstva izdvajaju za radove na komunalnoj infrastrukturi. U ovu stavku spadaju: zimska služba, održavanje javne rasvjete, održavanje općinskih objekata, održavanje sajmišta, popravci lokalnog vodovoda, sanacija udarnih rupa, sanacije odrona i intervencije, nasipanje kamenim materijalom, malčiranje te iskopi kanala uz prometnice.

Konstantna ulaganja
-U prošloj godini utrošeno je 650.000 kuna na sve usluge kojima se održava i poboljšava standard općinske imovine. Za ovu godinu, također je planiran sličan iznos – najavila je načelnica Mača Mladenka Mikulec te dodala kako vremenski uvjeti i protek vremena konstantno oštećuju imovinu, stoga su potrebna su konstantna ulaganja.
Iako smo u zimskom razdoblju, i sada su u tijeku određeni radovi na terenu no puno manjeg intenziteta. U Malom Komoru napravljeno je ugibalište uz prometnicu, prometnica sa obje strane ima duboke kanale, a mimoilaženje vozila bilo je teško ili gotovo nemoguće u pojedinim dijelovima.

Ugibališta i uređenje putova
Ugibališta su nedavno rađena i na dionici ceste Veliki Bukovec-Jezera. Uslijed kiša te potresa, aktivirao se strmi pokos uz prometnicu "Žerjavić brijeg". Odron je saniran u vrlo kratkom roku, a prometnica je bila nekoliko sati neprohodna. U selo Folnovići dovezen je i zagrnut kameni materijal. U selu živi nekoliko starijih mještana te im je bilo potrebno napraviti čim bolji put vozilima do njihove adrese – rekla je načelnica Mikulec. Dodajmo i kako mrtvačnica u Peršavesu dobila je novu i osvježenu unutrašnjost. Obojani su zidovi. Zamijenjen je zastor i pokrivalo odra s novim materijalom kako bi ispraćaji pokojnika bili čim dostojanstveniji. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Gorskom kotaru. Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program