Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Konjščine:' Županu bum tak dugo dosadna dok ne napravim sve ono kaj sam si zamislila'

Najveći i najvažniji kapitalni projekt u narednom periodu bit će izgradnja nove sportske dvorane


I Općina Konjščinu na lokalnim je izborima dobila novu načelnicu Anitu Curiš Krok. U petak joj je u službeni posjet stigao župan Željko Kolar sa suradnicima.

Najveći i najvažniji kapitalni projekt u narednom periodu bit će izgradnja nove sportske dvorane. Građevinska dozvola je spremna, u rujnu će se revidirati i troškovnik i projekt će biti spreman za natječaj Mehanizma za opravak i otpornost ili kroz novu financijsku omotnicu – rekao je župan Kolar.

U protekom razdoblju najveća ulaganja na području Konjščine bila su u energetsku obnovu osnovne i srednje škole: 14 milijuna kuna, dok je ŽUC odradio investicije u vrijednosti 7 mil. kuna Dodatno se financira i Tim T1, 1.250.000 kuna godišnje.

Načelnica Anita Curiš Krok je rekla kako je cilj s Krapinsko – zagorskom županijom naći zajednički put prema strateški projektima i razvoju istočnog dijela županije. Jedan od njih je sportska dvorana, projekt težak 30 mil kuna. Najavila je i sastanak s zamjenicom župana u organizaciji produljenog boravka u osnovnoj školi. Razgovaralo se i o gospodarstvu i brendiranju proizvoda ZMH –a Horvat i njihovih zagorskih štruklji, Kogutexa i njihovih minaca te Mlina Gorički. Sve su to poslodavci koji su važni, rekla je, za promidžbu Konjščine. Najavila je i sufinanciranje proizvoda poput bučinog ulja i meda.

Istaknula je i problem infrastrukture, posebno mosta u Gornjoj Konjščini koji je u lošem stanju te izgradnju nogostupa prema Sušobregu. Rekla je i da će na mjeru 7.4.1. u suradnji sa ZARA –om prijaviti vatrogasni dom u Galovcu i sportske terene uz NK Sloga.

Načelnica je govorila i o planovima nekadašnjeg starog restorana, kultnog mjesta za mnoge, koji je u budućnosti u planu za energetsku obnovu koji bi se uredio na katu kao prostor za udruge, a prizemlje iznajmilo.
- Župan i ja se dugo poznamo, bila sam i županijska vijećnica i tak mu budem dugo dosadna dok ne budem napravila sve ono kaj si je zamislila – rekla je Curiš Krok.

Župan je pak zaključio da je od svih posjeta od načelnice Konjščine čuo najviše konkretnih pitanja i ideja.
Župan je u Konjščini najavio i vraćanje matičnih ureda u veća mjesta čim se riješimo korone, dok će se sve modernizirati digitalnom transformacijom županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook