Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Jembrih potpisala ugovore o dodjeli financijskih sredstava za projekte i programe 21 udruge


Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih u ponedjeljak je s predstavnicima udruga potpisala ugovore o financiranju projekata i programa udruga iz proračuna Općine Lobor.

Pravo na korištenje financijske potpore ostvarile su udruge koje provode aktivnosti od interesa za opće dobro, a kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani strateškim i planskim dokumentima Općine Lobor.

U tu je svrhu Općina osigurala 46.500 eura, pri čemu je za javne potrebe u gospodarstvu predviđeno 1810 eura, za javne potpore u sportu 17.600 eura, za javne potpore u kulturi 21.140 eura, za javne potpore za brigu o djeci i mladima, osobe s invaliditetom i osobe treće životne dobi 5200 eura, a za javne potpore udrugama za razvoj civilnog društva osigurano je 750 eura.

Općinska načelnica Ljubica Jembrih rekla je da su pravo na financiranje ostvarile sve udruge koje su se prijavile na Javni poziv, njih 21.

– Zahvaljujem se svima na suradnji proteklih godina, vjerujem da će nam i ova godina biti takva. Pred nama je radna godina što se tiče manifestacija te svih ostalih događanja i djelatnosti kojima se vi bavite. Brojne su i vrlo vrijedne djelatnosti koje provode neke od naših udruga, kao što su naše dvije udruge koje se brinu o djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i osobama treće životne dobi. Tu je i Udruga umirovljenika iz Zlatara koja okuplja naše umirovljenike iz Lobora – kazala je načelnica i zahvalila svim loborskim, ali i udrugama iz drugih dijelova Krapinsko-zagorske županije koje se brinu za osobe s invaliditetom te za gospodarski, sportski i kulturni program, odnosno društveni život na području općine Lobor.

Jembrih je dodala da Općina svojim udrugama također može pružiti pomoć i podršku putem  konzultantske kuće za javljanje na natječaje resornog ministarstva i EU fondova.

– Cijene „idu gore”, rad je sve skuplji i, isto tako, vama su sve potrebnija sredstva, više nego što je to dosad bilo. Apeliram na sve predsjednice i predsjednike udruga da iskoriste maksimalno sve izvore financiranja i od drugih lokalnih samouprava, resornih ministarstva te EU fondova – rekla je načelnica Jembrih i potom svim udrugama poručila:

– Hvala vam što svojim radom oblikujete bolju budućnost za sve nas i što svojim primjerom potičete druge na aktivno uključivanje u izgradnju boljeg društva. Vaš doprinos je neprocjenjiv i važan za sve nas.

Zadovoljstvo suradnjom istaknuli su i predstavnici udruga. Predsjednik Viteškog društva Svetog križa iz Lobora Mirko Kuharić rekao je kako ova sredstva puno znače za njihov rad jer je Društvo ove godine domaćin Hrvatskog festivala Žudija u Loboru koji čekaju 16 godina te da će im sredstva biti pripomoć za organizaciju.

– Naša Udruga bavi se očuvanjem kulturne tradicije, čuvanjem Isusovog groba, pucanjem na raznim manifestacijama - za Dan općine, kod paljenja svijeća kod biste prvog predsjednika, doktora Franje Tuđmana, i slično. Suradnja s Općinom i načelnicom je odlična i puno nam znači – rekao je Mirko Kuharić.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook