Prethodni članak
Sljedeći članak

Na visokom 4. mjestu u Hrvatskoj smo po neto dobiti po zaposlenom i prema ekonomičnosti poslovanja

FINA je objavila rezultate poslovanja poduzetnika u 2019. godini u cijeloj Hrvatskoj, evo kako stoje poduzetnici KZŽ


Na rang listi 32 grada i općine Krapinsko-zagorske županije, Krapina je prva po broju poduzetnika kojih je u prošloj godini bilo 321 te broju zaposlenih kojih je bilo 3.604. Po ukupnim prihodima s prihodom od 2,1 mlrd. kuna, dobiti u toj godini koji je iznosio 240,5 mil. kuna te po neto dobiti od 238,5 mil., najbolji su poduzetnici Huma na Sutli. Poduzetnici Krapinsko - zagorske županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama na nivou Hrvatske, najbolje su rangirani, na četvrtom mjestu, upravo prema produktivnosti rada odnosno neto dobiti po zaposlenom i prema ekonomičnosti poslovanja.

Držimo se zlatne sredine


Prema drugim kriterijima poduzetnici Krapinsko - zagorske županije rangirani su na 10. mjestu po neto dobiti, na 11. mjestu po ukupnim prihodima, broju zaposlenih i produktivnosti rada odnosno ukupnim prihodima po zaposlenom, a po broju poduzetnika na 12.mjestu. Spomenimo da je u 2019. godine u našoj županiji sjedište imalo 2.344 poduzetnika s 21.742 zaposlena, a to je u odnosu na godinu prije povećanje broja zaposlenih za 1.083 ili u postocima za 5.2 posto. Također, prosječna mjesečna neto plaća u prošloj godini iznosila je 5.145 kuna, što je 5,9 posto više u odnosu na godinu prije, ali i 11,5 posto manje od prosjeka na razini RH gdje je bila 5.815 kuna. Rast unutar županije poduzetnici su ostvarili po ukupnim prihodima i rashodima, dobiti, ali i gubitku, neto dobiti, investicijama u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu, a i trgovinski saldo je pozitivan i iznosio je 1,7 milijuna kuna.


Uvoz manji od izvoza


Ako naše poduzetnike uvrstimo u cjelokupni hrvatski poduzetnički sustav, možemo vidjeti da s brojem poduzetnika u 2019. godine sudjelujemo na razini države s 1,7 posto, da po broju dobitaša s 1,9 posto, ali s brojem gubitaša postotak je manji i iznosi 1,3 posto. Izvoz nam je dobar i s njim na razini Hrvatske sudjelujemo s 2,8 posto, a s uvozom dosta manje 1,8 posto.
Ako pokazatelje gledamo unutar županije onda je Top 5 najvećih gradova i općina Krapinsko - zagorske županije po kriteriju ukupnih prihoda poduzetnika u 2019. godini prikazan u tablici:


 

Evo i najvećih deset po ukupnim prihodima:


 

Po izvozu ljestvica je sljedeća:

 

 


Evo i kako stojimo na državnom nivou:


 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i SVete Marije Magdalene dofdtano je zabrana za dostavna i vozila s natkr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program