Prethodni članak
Sljedeći članak

Na snazi su nova, još stroža, pravila za sprovode

Stožer civilne zaštite donio je odluku o održavanju pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urni za vrijeme koronavirusa, a odluka se odnosi na najmanje sljedećih mjesec dana


Stožer civilne zaštite donio je odluku o održavanju pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urni za vrijeme koronavirusa, a odluka se odnosi na najmanje sljedećih mjesec dana.

- S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja većeg broja osoba na istom mjestu, uvodi se protuepidemijska mjera načina održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja koja se odnosi na sve osobe na području Republike Hrvatske te na pravne i fizičke osobe koje se bave pogrebničkom djelatnošću, u trajanju od 30 dana od donošenja ove Odluke. Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja", stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite – kaže Stožer civilne zaštite, a prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook