Prethodni članak
Sljedeći članak

Na snazi blaže mjere: Provjerite što se sve otvorilo i pod kojim uvjetima

  • Zoe Sarlija/PIXSELL

    Zoe Sarlija/PIXSELL


Od danas su na snazi nove, blaže epidemiološke mjere te počinju raditi kafići jer mogu prodavati pića i napitke "za van", a raditi smiju i teretane, fitnes centri te škole stranih jezika, dječje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice.

Popuštanje mjera donesenih zbog pandemije koronavirusa popraćeno je precizno izrađenim epidemiološkim okvirom te se tako osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih. Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje “s nogu” čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra te koristiti maske, a na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama.

Teretane i fitness centri

U teretanama i fitness centrima treba paziti na maksimalno dozvoljen broj korisnika koji su istovremeno u objektu s obzirom na to da na 20 četvornih metara smije biti jedna osoba, a vlasnik o tome mora istaknuti obavijest na ulazu.

Također, potrebno je voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinficirati te nije moguće korištenje svlačionica i tuševa. Nužno je i vođenje evidencije o korisnicima, a oni moraju koristiti samo vlastite ručnike i prostirke, održavati razmak od četiri metra te koristiti masku.

Škole stranih jezika

Škole stranih jezika trebaju ograničiti broj polaznika po grupama kako bi se mogao održavati razmak od najmanje dva metra između polaznika, uz obvezno korištenje maski. Predavači trebaju održavati razmak od polaznika i nositi masku ili se odvojiti pleksiglasom te mjeriti temperaturu prilikom dolaska na posao, uz vođenje evidencije o polaznicima i mjerenje njihove temperature pri dolasku.

Igraonice

U dječjim igraonicama i radionicama broj korisnika ograničen je tako da jednom korisniku “pripada” sedam metara četvornih bruto korisnog prostora, o čemu treba istaknuti obavijest. I u igraonicama se mora odražavati razmak, nositi maska, kao i osigurati dezinficijens za korisnike, a sve sprave i igračke moraju se dezinficirati. S roditeljima je potrebno obaviti razgovor o eventualnom prisustvu simptoma, a pri ulasku se mjeri i temperatura.

Kladionice i kasina

Za automat klubove, kasina i kladionice vrijede epidemiološke mjere kao i za trgovine, ovisno o njihovoj veličini te je potrebno paziti na broj osoba koje ulaze. Korisnici i zaposlenici trebaju nositi maske i održavati razmak, po mogućnosti da su odvojeni pleksiglasom ili drugom preprekom, uz dezinficiranje prostora.

I u automat klubovima broj korisnika ograničen je tako da jednom korisniku “pripada” sedam metara četvornih bruto korisnog prostora, mora se održavati razmak te nositi maska, a o svemu tome treba istaknuti obavijest na ulazu. Sjedeća mjesta se moraju razdvojiti, metar i pol između stolica te tri metra između stolova, prenosi  N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Uvjeti za vožnju su povoljni i vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izvanr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program