Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području cijele Hrvatske od 14. rujna do 14. listopada provodit će se Popis poljoprivrede

Državni zavod za statistiku će prve rezultate Popisa objaviti do 30. studenoga ove godine, a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021


Na području cijele Hrvatske od 14. rujna do 14. listopada provodit će se Popis poljoprivrede, istraživanje čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo.

Državni zavod za statistiku će prve rezultate Popisa objaviti do 30. studenoga ove godine, a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021. Dobiveni podaci bit će pokazatelj preko kojeg će državna i lokalna vlast moći točnije definirati probleme poljoprivredne djelatnosti i u skladu s time planirati i donositi odgovarajuće odluke i pružiti odgovarajuću potporu za njezin razvoj. Prikupljanje podataka provest će se metodom osobnog intervjua s popisivačem, a prikupljat će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook