Prethodni članak
Sljedeći članak

Na opasnom križanju županijskih cesta u S. Toplicama započela je gradnja kružnog toka

Za vrijeme radova zatvara se dio Strmečke ceste, promet se regulira svjetlosnim prometnim znakovima, a za obilazak će se koristiti Zagrebačka cesta


Ovih su dana krenuli radovi na izgradnji kružnog toka na križanju županijskih cesta Ž2217 i Ž2219 u Stubičkim Toplicama. Riječ je kritičnoj točci odnosno dijelu križanja koje nije pregledno. Naime, cesta s prednošću prolaska ide u zavoj, dok je ona ravna sporedna. Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je kako je u srpnju 2017. godine na inicijativu Općine pokrenuto pitanje izgradnje kružnog toka na tom izuzetno opasnom križanju.

Dokumentacija i dozvole

- U dogovoru sa Županijskom upravom za ceste Krapinsko – zagorske županije u protekle dvije godine radilo se na izradi projektne dokumentacije i ishođenju građevinske dozvole da bi se sada i krenulo s konačnom realizacijom. Izvođač radova je firma Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica. Predviđeni rok završetka radova je kraj lipnja – istaknuo je načelnik Beljak. Za vrijeme radova zatvara se dio Strmečke ceste, promet se regulira svjetlosnim prometnim znakovima, a za obilazak će se koristiti Zagrebačka cesta.

 

Rekonstrukcija križanja

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec pojasnio je kako križanje županijskih cesta ne zadovoljava prometno sigurnosne uvjete i predstavlja opasnost u odvijanju prometa. Predmetno križanje je trokrakog oblika, regulirano vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, s deniveliranim poprečnim i uzdužnim pokotinama kolnika. U cilju povećanja sigurnosti odvijanja prometa u zoni križanja predviđeno je izvesti rekonstrukciju križanja na način da se izradi križanje sa kružnim tokom prometa – pojasnio je. Iznos ugovorenih radova iznosi 880.887,50 kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica - obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ki...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program