Prethodni članak
Sljedeći članak

Na opasnom križanju županijskih cesta u S. Toplicama započela je gradnja kružnog toka

Za vrijeme radova zatvara se dio Strmečke ceste, promet se regulira svjetlosnim prometnim znakovima, a za obilazak će se koristiti Zagrebačka cesta


Ovih su dana krenuli radovi na izgradnji kružnog toka na križanju županijskih cesta Ž2217 i Ž2219 u Stubičkim Toplicama. Riječ je kritičnoj točci odnosno dijelu križanja koje nije pregledno. Naime, cesta s prednošću prolaska ide u zavoj, dok je ona ravna sporedna. Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je kako je u srpnju 2017. godine na inicijativu Općine pokrenuto pitanje izgradnje kružnog toka na tom izuzetno opasnom križanju.

Dokumentacija i dozvole

- U dogovoru sa Županijskom upravom za ceste Krapinsko – zagorske županije u protekle dvije godine radilo se na izradi projektne dokumentacije i ishođenju građevinske dozvole da bi se sada i krenulo s konačnom realizacijom. Izvođač radova je firma Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica. Predviđeni rok završetka radova je kraj lipnja – istaknuo je načelnik Beljak. Za vrijeme radova zatvara se dio Strmečke ceste, promet se regulira svjetlosnim prometnim znakovima, a za obilazak će se koristiti Zagrebačka cesta.

 

Rekonstrukcija križanja

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Sirovec pojasnio je kako križanje županijskih cesta ne zadovoljava prometno sigurnosne uvjete i predstavlja opasnost u odvijanju prometa. Predmetno križanje je trokrakog oblika, regulirano vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, s deniveliranim poprečnim i uzdužnim pokotinama kolnika. U cilju povećanja sigurnosti odvijanja prometa u zoni križanja predviđeno je izvesti rekonstrukciju križanja na način da se izradi križanje sa kružnim tokom prometa – pojasnio je. Iznos ugovorenih radova iznosi 880.887,50 kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook