Prethodni članak
Sljedeći članak

Na natjecanju 'Europa u školi' briljirali učenici ŠUDIGO-a

Aktivnosti projekta su natjecanje u literarnom, likovnom i glazbenom izričaju za osnovne, srednje i visoke škole i susreti mladih – uključujući susret dobitnika nagrada


Europa u školi jedno je od najstarijih kreativnih natjecanja u Europi i Hrvatskoj. Natjecanje se u Europi provodi više od 60 godina, a u Hrvatskoj Europski dom Zagreb ovaj projekt provodi već 27. godina. Aktivnosti projekta su natjecanje u literarnom, likovnom i glazbenom izričaju za osnovne, srednje i visoke škole i susreti mladih – uključujući susret dobitnika nagrada.

'U kategoriji za više razrede srednjih škola na temu: "Program tvog kompjutera" odlično 3. mjesto osvojila je naša učenica usmjerenja graf. dizajna Maja Škrlin, pod mentorstvom prof. savjetnice Anuške Alfirević. Deseto mjesto u istoj kategoriji osvojila je učenica Erika Čičko po mentorstvom profesorice mentorice Mirjane Drempetić- Hanžić.

Također bilježimo sjajan uspjeh na još jednom velikom natjecanju. Naš učenik Roko Zorić, iz dizajna odjeće, pod mentorstvom profesorice Štefice Zajec- Stanić, osvojio je drugo mjesto na Sferakonu radom na temu: "Cybersirotinja".

Na istom natjecanju u kategoriji literarnih radova Hrvatsko društvo Sfera dodjeljuje najstariju nacionalnu nagradu za domaća znanstvenofantastična djela. Ovogodišnju SFERICU (1. nagradu za najbolju priču u kategoriji srednjih škola) dobio je naš učenik Filip Dučić iz 4.MT razreda i to s pričom Etička uporaba antropocida. Mentorica je bila profesorica Antonija Čeko.

Napomenimo da je Sferakon najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova. Kroz 4 desetljeća održavanja, SFeraKon je postao jedna od najvećih europskih SF konvencija, najveća u srednjoj i jugoistočnoj Europi.
ŠUDIGO - Zabok više se godina pozicionira na ova dva natjecanja na najvišim mjestima te time potvrđuje i dodatno vrednuje kreativni rad naših učenika, kaže ravnateljica Božica Šarić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook