Prethodni članak
Sljedeći članak

Na javnom savjetovanju je proračun Oroslavja: 'Kapitalni projekt su nam izgradnja sportskih svlačionica i vrtića u Mokricama'


Na javno je savjetovanje stavljen Proračun Grada Oroslavja ua 2023. godinu, po prvi put u eurima.

Kao najvažnije stavke, gradonačelnik Viktor Šimunić izdvojio je izgradnju sportskih svlačiona, kapitalni projekt od velike važnosti za Oroslavje, čija je vrijednost procijenjena na oko 2.5 milijuna kuna.

Tu je i izgradnja područnog vrtića u Mokricama. – U 2023. planiramo projektiranje te ovisno o potpisu ugovora i uplati određenog iznosa sredstava i početak izgradnje – kaže gradonačelnik, dodavši kako je jedan od većih projekata i izgradnja novog dječjeg igrališta u Parku Vranyczany.

– U planu je i zamjena krova na društvenom domu u Mokricama, projektiranje DVD – a i Društvenog doma Stubička Slatina te pokretanje glavnog projekta i nadogradnju društvenog doma u Andraševcu – rekao je još Šimunić, dodavši kako su u proračun uvršteni i komunalni radovi, poput izgradnje nogostupa od spomenika u Krušljevom Selu do spoja s postojećim nogostupom u Ulici Ljube Babića.

Proračun je na javnom savjetovanju, stoga se svojim prijedlozima i komentarima mogu uključiti i građani, na što Šimunić i poziva.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook