Prethodni članak
Sljedeći članak

Monika Poslončec, kandidatkinja za načelnicu, predstavila program „PETrovsko za PET!”

Poslončec: „Izgradit ćemo sportsku dvoranu u Petrovskom”


„PETrovsko za PET!”, naziv je izbornog programa Monike Poslončec, nestranačke kandidatkinje za načelnicu Općine Petrovsko na zajedničkoj listi SDP-a i HSS-a, a program je predstavljen u petak kod Planinarskog doma „Ačkova hiža” u Petrovskom.

Predstavljanju programa nazočili su potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić, aktualni župan i kandidat za novi mandat na čelu Županije Željko Kolar i njegova dosadašnja zamjenica i kandidatkinja za još jedan mandat Jasna Petek te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

- Cilj programa „PETrovsko za PET!” je osigurati kvalitetnije uvjete i standard života na Petrovskom svim generacijama žitelja općine, od najmlađih do onih najstarijih, a jedan od prvih i osnovnih koraka je izgradnja školske sportske dvorane u Petrovskom - istaknula je Poslončec.

Riječ je o velikom, dugoočekivanom projektu, a potporu za njegovu realizaciju pružit će Krapinsko-zagorska županija, istaknuo je Kolar. - Mi smo spremni, sredstva u proračunu su osigurana, a Općina će osigurati svoj dio kad Monika Poslončec postane načelnica, s tim da ćemo mi to aplicirati na Europske fondove, naravno ako će biti natječaja, ili kroz novu financijsku omotnicu ili kroz Mehanizam za oporavak i otpornost. Ako to neće biti moguće, Županija i Općina će osigurati sredstva i dvorana će biti izgrađena do kraja iduće godine – obećao je Kolar.

Osim izgradnje sportske dvorane, programom „PETrovsko za PET!” predviđena je i dogradnja Osnovne škole Antuna Mihanovića te još niz projekata namijenjenih djeci, mladima i mladim obiteljima. - Oni su osnova su i dobrobit naše zajednice, stoga treba učiniti sve kako bi ostali ovdje na Petrovskom. Namjera nam je sustavno i dugoročno voditi brigu o našim najmlađim stanovnicima, stoga ćemo uvesti potpore za novorođene, zalagati se za pokretanje igraonice za djecu koja nisu polaznici predškolske ustanove odnosno vrtića, kao i za izgradnju i opremanje dječjih igrališta. Tu je, naravno, i stipendiranje i pomaganje studenata i učenika – kazala je Poslončec dodavši da su programom predviđene i potpore za rekonstrukciju obiteljskih kuća za mlade obitelji, ali i razvijanje novih usluga za starije i umirovljenike.

Spomenula je i niz infrastrukturnih projekata poput dogradnje javne rasvjete, ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, uređenje društvenog doma u Štuparju te dodala da je programom „PETrovsko za PET!” predviđeno i poticanje poljoprivredne proizvodnje i to kroz sufinanciranje izrade projekata investicija u poljoprivrednu proizvodnju za prijavu na EU fondove, uključivanje poljoprivrednika u rad LAG-a te sufinanciranje osjemenjivanja rasplodnih goveda i krmača.

- Želimo lijepo, zeleno Petrovsko, stoga ćemo poduprijeti izradu poučnih staza prema vrhu Brezovica, pokrenuti projekt biciklističkih staza kroz Petrovsko i uređenje zelenih otoka. Želimo i transparentno i otvoreno Petrovsko i zato ćemo našim stanovnicima omogućiti uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu – kazala je Poslončec. - Sve obećano ćemo i ostvariti i dobijem li povjerenje birača, Petrovsko će doista biti za 5 – poručila je kandidatkinja za načelnicu.

Hajdaš Dončić i ovom je prilikom istaknuo da Petrovsko treba novu sliku, novi pogled i energiju te da je Monika Poslončec jedini pravi izbor za načelnicu. - Petrovsko treba i novu veliku investiciju, a to je školska sportska dvorana i uvjeren sam da će Monika uz pomoć svih nas, a posebno župana Kolara i u sljedećem mandatu, ostvariti taj cilj i da će Petrovsko dobiti školsku sportsku dvoranu – kazao je Hajdaš Dončić dodavši kako je uvjeren da će građani Petrovskog prepoznati kvalitetu, energiju i snagu kandidatkinje SDP-a i HSS-a i svojim joj glasovima ukazati povjerenje na izborima 16. svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strplj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program