Prethodni članak
Sljedeći članak

Molitelji opet kleče na trgu, prosvjednici ih ometaju


Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića od 8:30 održava se 16. javna molitva vjerskog skupa muškaraca. Kleče i mole za 'za žensko čedno odijevanje i protiv abortusa'. Osim molitelja, na Trgu su i prosvjednici.

Prosvjednici su u jednom trenutku razvili transparente “Patrijarhat ubija”, a na jedan su i legli. Policija ih je udaljila. Index javlja da su na transparent legle dvije ženske osobe, a jedna od njih je pjevala “Zeko i potočić”. Osim toga, prosvjednici pjevaju i “Kad si sretan” te “Isus Krist motorist, Majka Božja biciklist…

Muškarci mole za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke; za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru; za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu; za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu i za osobne nakane, prenosi Večernji list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook