Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi pijani vozač završio u zatvoru


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 69 prekršaja;

11 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

33 ostala prekršaja u prometu.

Policija izdvaja, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu tijekom proteklog vikenda, utvrđena u subotu 18. ožujka 2023. godine, oko 22 sata, u Pustodolu Orehovičkom kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 1,91 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1.480,00 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dok je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena isto tako u subotu, oko 13 sati, u Zaboku na A2 od 170 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 32-godišnjoj vozačici naplaćena je novčana kazna.

Zatim, u nadzoru prometa u Tuhlju, jučer, 19. ožujka, oko 1 sat zatečen je 21-godišnji recidivist prometnih prekršaja za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobni vozilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozač je uhićen i oduzeto mu je osobno vozilo. Uhićenom vozaču je rješenjem suda jučer, 19. ožujka oko 14 sati, određena mjera zadržavanja u trajanju od 4 dana, izrečena mu je kazna zatvora od 30 dana, uvjetno na jednu godinu, novčana kazna u iznosu od 750,00 eura, vozilo je vraćeno vlasnici i 21-godišnjak je potom predan u Zatvor u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook