Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada majka uz pomoć djece ukrala cipele u šoping centru


Mlada majka proglašena je krivom i osuđena, jer je uz pomoć svoje malodobne djece ukrala ženske cipele u shopping centru, piše Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi koju je ovih donio bjelovarski Županijski sud, Laura (30) osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je ukrala cipele vrijedne oko 200 eura. Kao otegotnu okolnost sud joj je uzeo to što je u sve uvukla svoje malodobne kćeri.

Sud je tijekom postupka ispitao zaštitara koji ju je zaustavio te troje svjedoka iz dućana u Zagrebu, a pregledane su i videosnimke iz trgovine, na kojima se, istaknula je sutkinja, vidi kako uzima cipele i odlazi.

Kasnije kad je zajedno s djecom bila zaustavljena od strane zaštitara, sama je pokazala sadržaj vrećice u kojoj su se nalazile otuđene cipele. Nakon što su je odveli nazad u trgovinu, rekla je da želi vratiti ili platiti cipele.

Laura se žalila na osam mjeseci zatvora držeći kako je to prestroga kazna, ali Županijski sud je odbio njezinu žalbu u cijelosti. Isticala je kako je na kraju htjela platiti cipele, što joj nisu dopustili u dućanu. “To što je Laura nakon zaustavljanja od strane zaštitara htjela vratiti i platiti cipele, ne dovodi u pitanje njenu namjeru”, naglasila je županijska sutkinja.

Lauri su prilikom izricanja presude uzete u obzir brojne olakotne okolnosti: mlađa životna dob, neosuđivanost, majka troje maloljetne djece, ukrade stvari su vraćene. No, uz jednu važnu otegotnu okolnost: u krađu je uvukla i svoju malodobnu djecu. Neće u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini slično kazneno djelo, piše Danica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook