Prethodni članak
Sljedeći članak

Mještanima Velinaca zasvijetlila javna rasvjeta

U novoj godini nastavlja se projekt uvođenja javne rasvjete u svim naseljima na području Općine Kumrovec


Ovih su dana završeni radovi na postavljanju mreže javne rasvjete u naselju Velinci, pa se dvadesetak domaćinstava razveselilo što više neće morati hodati po mraku. – Jako smo veseli što smo nakon toliko godina čekanja i traženja rješenja uspjeli rasvijetljiti glavnu ulicu i jedan dio naselja Velinci novom LED rasvjetom. Drugi dio naselja u Velincima zasad je pokriven rasvjetom solarnog tipa. Sretni smo, a mislim da će sretni biti i mještani Velinaca, jer smo uspjeli realizirati tu njihovu dugogodišnju želju da imaju javnu rasvjetu u svom mjestu i da se ne osjećaju zaboravljeni od Općine. Investiciju ove prve faze u potpunosti je financirala Općina Kumrovec iz proračunskih sredstava. Kada bude gotova elektrifikacija cijelog naselja, vrijednost radova će se popeti na oko 150 – 200 tisuća kuna – kaže načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Pripremni radovi

Dio naselja koji još nije rasvijetljen Općina Kumrovec planira rasvijetliti tijekom ove i sljedeće godine. – Puno toga ovisi i o HEP-u, o njihovoj obnovi električne mreže, jer mi kao Općina čekamo HEP da postavi betonske stupove i petu žicu, pa da nakon toga možemo postaviti LED rasvjetu. U suradnji s HEP-om obavljamo pripremne radove za uvođenje javne rasvjete u naseljima Dugnjevec, Ravno Brezje i Ulici Svetog Roka. Tu su već na inicijativu Općine Kumrovec drveni električni stupovi zamijenjeni betonskima i stavljena je peta žica, kako bismo kvalitetnije riješili snabdijevanje električnom energijom i stvorili preduvjete za uvođenje javne rasvjete. Ako Elektra nastavi tim intenzitetom, nadam se da ćemo mi to sve dobro popratiti i do ljeta imati javnu rasvjetu i u tim naseljima – rekao je Šplajt.

Sva naselja

Bude li sve išlo prema planu tijekom ove godine bi sva naselja u Općini Kumrovec trebala biti pokrivena javnom rasvjetom. – Nakon uvođenja javne rasvjete u Dugnjevcu, Ravnom Brezju i ulici Svetog Roka javnom će rasvjetom tijekom 2021. biti pokriveno preko 95% Općine, a preostale bi samo još neke manje uličice i zaseoci. Kao što sam na početku svog mandata obećao da će svako mjesto u općini dobiti javnu rasvjetu, držimo se tog plana i do kraja 2021. riječ ćemo i održati – zaključio je Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook