Prethodni članak
Sljedeći članak

[MJEŠTANI U ŠOKU] 'Čuli smo udarac i našli je u grabi svu u krvi'

Nesreća u kojoj je poginula mještanka Donje Stubice dogodila se jučer oko 19.30 sati


Donja Podgora, mjesto u Donjoj Stubici, danas je zavijena u crno. Na mjestu nesreće, gdje je, kako smo već pisali, jučer navečer vozač usmrtio ženu i pobjegao, od jutra se okupljaju mještani i u šoku prepričavaju jučerašnje događaje.

Nesreća se dogodila jučer oko 19.30 sati u Donjoj Podgori, u blizini društvenog doma, kada je vozač udario pješakinju koja je na mjestu preminula. Već se jučer proširilo društvenim mrežama kako je preminula Marica Gospočić iz Podgore, a to nam je potvrdila danas i jedna od mještanki toga naselja.

-Da, to je naša susjeda, Marica Gospočić tu iz Podgore, oko 60 i nešto godina je imala. Išla je pješice doma od svoje sestre koja živi malo niže – ispričala nam je susjeda preminule. Rekla je i da su susjedi ispričali kako su čuli zvuk udarca, ali i da je sve vidio jedan od mještana koji se s preminulom susreo samo koji trenutak prije nesreće.

On je mještanima ispričao da je isti taj auto skoro udario njega dok se vozio biciklom, no uspio je to nekako izbjeći, a onda je čuo udarac. – Okrenul se i vidio da Marice više nema na cesti. Išel je glet i vidio ju u grabi u krvi – ispričala nam je naša sugovornica.

Prvi je susjed pozvao policiju i hitnu, a onda su čuli da je policija već na drugom mjestu nesreće, malo niže prema centru Donje Stubice, gdje je isti vozač, prije nego što je usmrtio Maricu, skrivio još jednu nesreću, u kojoj je ozlijeđena ženska osoba prevezena na Bračak.

-Tak smo mi čuli, to je bilo tu dolje, na Starom gradu, kak mi velimo. Jako smo se preplašili svi i u šoku smo. Ali ne čudimo se, pa tu se voze luđački stalno, ravna je cesta i pregledna pa se brzo dopeljaju i jure, a skoro u svakom dvorištu djeca, možete misliti koliko smo sad u strahu. Tu bi trebalo postaviti ležeće policajce – rekla nam je naša sugovornica, dodavši kako jedini očevidac, koji je i sam skoro nastradao, nije prepoznao čovjeka u automobilu, koji je u međuvremenu i uhićen. Jedino što su čuli je da je vozač iz Vučaka, također naselja u Donjoj Stubici, a kako doznajemo, vozio je s 1.47 promila alkohola u krvi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook