Prethodni članak
Sljedeći članak

MINISTRICA O ONLINE NASTAVI: Moći će se dobiti ukor

Ministrica Blaženka Divjak održala je virtualni sastanak s više od 1200 ravnatelja hrvatskih škola


foto: arhiva

Ministrica Blaženka Divjak održala je virtualni sastanak s više od 1200 ravnatelja hrvatskih škola. Obratila se javnosti oko detalja vezanih uz online nastavu koja počinje od ponedjeljka, 16. ožujka.

U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine I nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, očekujem i solidarnost. Neće biti lako - rekla je Divjak, prenosi Vijesti.hr

Škola na HRT 3 počinje u ponedjeljak u 8 ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale za predmetnu nastavu i za srednje škole. U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede, 18. ožujka. Pravila ponašanja vrijedit će kao i u školi.

- Ako netko od učenika objavi neprimjereni sadržaj, može dobiti ukor kao da je u razredu - istaknula je Divjak i apelirala na roditelje da ih na to upozore.

- Bit će teškoća po putu, servisi padaju, veze će pucati, mi ćemo se snaći u tim situacijama i pripremamo rezervne opcije za sve. Ovo je izvanredna situacija, nitko ne očekuje da stvari funkcioniraju savršeno, ali će funkcionirati – prenosi portal Vijesti.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook