Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo nagradilo 14 najboljih zagorskih učitelja. Evo tko su dobitnici


Širom svijeta 5. listopad  slavi se kao Svjetski dan učitelja.  Proglasio ga je UNESCO  1994. godine,  u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.  Prigoda je to i za naglašavanje  važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvitak društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja. Resorno ministarstvo objavljuje javni poziv učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika.

Zainteresirani se javljaju na natječaj s dokumentacijom, a aktivnosti koje se boduju odnose se na prethodnu školsku godinu.  Ministarstvo je ove godine odlučilo nagraditi 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih  radnika.
- Jasno nam je da među 35 tisuća odgojno-obrazovnih radnica i radnika u osnovnim školama i 25 tisuća nastavnika u srednjim školama ima mnogo više onih koji zaslužuju biti nagrađeni. Znam da Povjerenstvu za nagrađivanje najuspješnijih ni ove godine nije bilo jednostavno odabrati najbolje među najboljima i ovom prilikom želim svim članicama i članovima posebno zahvaliti na trudu i vremenu koje su uložili- kazao je ministar znanosti i obrazovanja

Radovan Fuchs na svečanoj dodjeli nagrada na Svjetski dan učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Među 513 nagrađenih 14 je dobitnika iz Krapinsko-zagorske županije, i to: Jasminka  Pernjek i Stjepan Šalković (Srednja škola Krapina), Stjepan Pisačić i Krešimir Varga(Srednja škola Zlatar), Dijana Pintarić (Srednja škola Konjščina), Danijela Usmiani i Tatjana Tuđa (Srednja škola Bedekovčina), Renata Posavec (OŠ Oroslavje), Jasna Milički (OŠ Marija Bistrica), Lucija Mlakar i Ružica Kotarski (OŠ K.Š. Gjalskog Zabok), Ivana Tomašković i Marica Celjak (OŠ Bedekovčina) i Gordana Gregurović (OŠ A. Cesarca Krapina). Nagrada iznosi 10.000 kuna bruto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook