Prethodni članak
Sljedeći članak

MINISTAR BEROŠ U SB STUBIČKE TOPLICE: 'Razgovarali smo o ulozi ove ustanove kao sekundarnog centra za tretiranje COVID pozitivnih pacijenata

U Stubičkim Toplicama bi se, ukaže li se potreba, smjestili pacijenti koji su u zadnjoj fazi svog oporavka, a trebaju adekvatan zdravstveni tretman


Na radnom sastanku s predstavnicima Županije i ravnateljem Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice danas je bio ministar Vili Beroš. Razgovarali su o tome što ih eventualno čeka u nastavku ove epidemije koronavirusa koja ugrožava sve više građana. – Razgovarali smo o ulozi ove Ustanove kao jednog sekundarnog centra za tretiranje bolesnika koji su COVID pozitivni za područje ove županije, ali isto tako, ukoliko bude potrebno, i za područje Grada Zagreba. Razgovarali smo o svim elementima koji je potrebno, na neki način, odrediti i napraviti da to sve funkcionira na zadovoljavajući način, o svim izazovima koji su pred nama. Spomenut ću da je ova bolnica, zbog vrlo specifičnih okolnosti, već jednom bila u prilici biti Covid-19 bolnica. Sad je to iza nas kao što se nadamo da će u skoro vrijeme i ova globalna epidemija biti iza nas, međutim brojevi novozaraženih na dnevnoj razini u Hrvatskoj nam rastu, sad su već preko 2700 nekoliko dana što zasigurno ukazuje na to da će broj hospitaliziranih osoba rasti. Isto tako, njima ćemo nastojati pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, međutim, kada budu u zadnjoj fazi svog oporavka trebaju na neki način adekvatan zdravstveni tretman, tako da smo razgovarali u tom kontekstu o ulozi ove ustanove u našoj borbi protiv Covida – rekao je ministar Beroš i zahvalivši se na prijemu, dodao je da je razgovor bio konstruktivan.

O kapacitetima još nisu razgovarali u tri postojeća objekta. – Po potrebi ćemo iskoristiti ove kapacitete kao i sve druge na raspolaganju u hrvatskom zdravstvenom sustavu - rekao je ministar i odgovorio na kašnjenje nalaza. S obzirom da nitko nije očekivao ovako veliki broj, sugerirano je da i ova županija nabavi takav jedan aparat. – Ali sve to skupa treba sagledavati u kontekstu dolaska brzih testova koji će nam vjerojatno pomoći u testiranju onih koji su najpotrebitiji, a to su oni s izraženim kliničkim simptomima, tako da vjerujem da će situacija od ponedjeljka kada dolaze prve veće količine u Hrvatsku, biti puno lakše – zaključio je ministar Beroš.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program