Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Bačić s gradonačelnikom Gregurovićem obišao projekt od vitalne važnosti

Sanacija klizišta u Crkvenoj ulici jedan je od najvažnijih od projekata koji se financiraju iz Fonda solidarnosti na području grada Krapine


Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić nakon stubičkog kraja posjetio je i Krapinu. U Gradskoj vijećnici održao je radni sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, a potom obišao radove na sanaciji klizišta u Crkvenoj ulici koje se obnavlja kroz Fond solidarnosti Europske unije.

Vrijednost sanacije je 344.914,23 €, a radovi su započeli 7. veljače. Radove izvodi tvrtka Vodoprivreda – Zagorje d.o.o., a trebali bi završiti do 31. svibnja ove godine.

Gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je da je ovaj projekt jedan od najvažnijih od projekata koji se financiraju iz Fonda solidarnosti na području grada Krapine.

– Radi se o klizištu iznad samog centra grada, pa je projekt praktički životan, vitalan i bitan. Tu smo imali već i prije klizište koje je bilo sanirano prije nekoliko godina, no međutim nakon potresa se dodatno otvorilo klizište i na parkiralištu kod vjeronaučne dvorane i na cesti. Osim toga, tu je i most u Lepajcima preko Krapinčice, dakle glavna cesta od Krapine prema Krapinskim Toplicama te nekoliko klizišta koja su u izvođenju. Jedno je u Krapinskom Vidovcu neposredno iznad obiteljskih kuća, a svakako da će biti tu još nekoliko nerazvrstanih cesta koje se uskoro kreću raditi. Jedna od najznačajnijih je cesta Tkalci – Pretkovec, bivša županijska cesta koju je Grad preuzeo temeljem zakona, a koja je u jako lošem stanju – rekao je Gregurović, zahvalivši ministru Bačiću.

Ministar Bačić rekao je da se na sastanku razgovaralo o projektima koji se na području grada Krapine financiraju iz sredstava Fonda solidarnosti za koje je EU osigurala vrijednost od milijardu i 3 milijuna eura za oba potresa.

- Temeljem tih sredstava se realizira preko 1320 projekata na području Zagrebačkog i Petrinjskog potresa i u tom ukupnom iznosu sredstava participira svojim projektima i Grad Krapina. Ovo klizište se financira kroz operativno tijelo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Grad Krapina je podnio zahtjeve i za druge projekte kao što je sanacija mosta i snacija nerazvrstanih cesta na području grada, tako da je to jedan doista velik obim projekata koje je potrebno realizirati do kraja lipnja – rekao je ministar.


Bačić je dodao da se razgovaralo i o zahtjevu Grada za darovanjem određenih čestica na području Grada koji služe za društvenu namjenu, kao što su igrališta i projekt vatrogasnog centra. - Oba zahtjeva će vrlo brzo ići u realizaciju kako bi Grad mogao te projekte realizirati – najavio je ministar.


Tomislav Harapin ispred izvođača radova na klizištu potvrdio je da je projekt zahtjevan. - Nalazimo se iznad samog centra Krapine, no naša firma je specijalizirana za one ‘nemoguće’ projekte tako da ćemo to odraditi u roku – rekao je Harapin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook