Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović o projektu re – GENERATOR: ‘Ovo će biti vrelo kulture i živosti u Zaboku’

Predsjednik je prisustvovao prezentaciji projekta re – GENERATOR, budućeg društveno – kulturnog centra u Zaboku


Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio je danas Zabok. Prisustvovao je prezentaciji projekta re – GENERATOR, budućeg društveno – kulturnog centra.  Projekt je predsjedniku predstavila zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek uz riječi kako je riječ o projektu koji čuva povijesno – gospodarsko nasljeđe grada Zaboka te ga spaja s novim i urbanim.

– Bit će to tri cjeline, re – GENERATOR, Silos i Inkubator, a ispred će biti trg s kafićem i pozornicom. Kompleks će se sastojati od sviraonica, glazbenog studija, smještajnih jedinica, prostora za rad udruga i sl. – naglasila je Đurek, koja je ujedno i voditeljica projekta.

Gostima se obratio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekavši kako je riječ o gradu koji svakim danom sve više raste i razvija se.  – Naš grad oduvijek je okrenut mladima, a ovaj projekt samo je jedan od dokaza da je tome tako. U Zaboku se odvijaju veliki i vrijedni projekti koji će potpuno promijeniti naš grad i tome se iznimno veselimo. Tu su i projekti koje planiramo, a da bismo Zabok spojili – izgradnja nadvožnjaka i podvožnjaka – naglasio je Hanžek.

Predsjedniku i njegovim savjetnicima pušten je kratak film o re- GENERATORU nakon čega su se uputili na samo gradilište.

Milanović je na gradilištu istaknuo da je ovaj projekt jedna dodana vrijednost, jedna kvaliteta kulture okupljanja u čemu Zabok kao grad s 10.000 stanovnika i rock scenom prednjači.

Na samom gradilištu okupljene je pozdravio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.  – Ovo je projekt koji raste i živi s mladima. – Re- generator će pružiti sadržaje mladima u Zaboku te ga dodatno učvrstiti njegovu poziciju na karti ubranih centara Hrvatske. Radovi bi trebali biti do kraja 2022. godine – istaknuo je gradonačelnik Zaboka.

Na novinarsko pitanje hoće li re – GENERATOR imati interes mladih, predsjednik Zoran Milanović je odgovorio da misli da takve teme jako zanimaju mlade. - Ovo će bujati, ovo će biti živo, kao neka mjesta u Zagrebu kada sam ja bio mlad. U vrijeme kada je bila jedna partija i vlast, na mjestima gdje smo mi izlazili u Zagrebu bilo je dosta neformalno, mi se nismo okupljali oko nekih omladinskih klubova. Ovo je organizirano, ali nije politički, ideološki organizirano, nego građanski i zato mislim da  će ovo biti vrelo kulture i živosti u Zaboku, koji je za ovako mali grad, od 10.000 ljudi, baš živ. To je industrija, obrt, a tu je i glasovita Špičkovina, to je industrijski kraj, i Bedekovčina i Poznanovec. To je kraj malo drugačiji od Kumrovca i Velikog Trgovišća – rekao je Milanović.

Inače, radovi na zgradi obuhvaćaju radove rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene postojeće poslovno proizvodne zgrade u centar urbane kulture-kreativni centar, društveno-kulturni centar re-GENERATOR.

Izvođač radova je tvrtka MAR d.o.o., a vlasnik  Gorki Bratim izjavio je  kako će se objekt ove stare tvornice u većem dijelu rušiti, a u manjem rekonstruirati  u kulturni centar za mlade ljude, glazbenike i održavanje koncerata. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci, a vrijednost  nešto manje od 27 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook