Prethodni članak
Sljedeći članak

MILANOVIĆ O AKTUALNOSTIMA: 'Troškovi kampanje su lakrdija, ovo što gledamo u Mađarskoj je cirkus, a Bačić je vječni politički mudrijaš'

Da, išao bih roniti s ručnim satom Omega od 5000 dolara koji je Bačić dobio za poklon 2012., pa ga je dao svom prijatelju jer on ne roni i ne zna engleski, komentirao je predsjednik izjavu HDZ – ovog Branka Bačića o Milanovićevom odlasku na godišnji odmor, kada bi bio premijer


Odgovarajući na novinarska pitanja u Humu na Sutli, gdje je sudjelovao na 30. susretu Liderovog Kluba izvoznika u tvornici Vetropack Straža, predsjednik Zoran Milanović komentirao je da bi trebalo mijenjati zakon o političkim aktivnostima stranaka, kako bi donacije bile transparentnije u kampanji. – Ono što se naziva troškovima kampanje u Hrvatskoj je lakrdija. To je smiješno. Posebno bi trebalo kontrolirati troškove kampanje u izborima za Sabor – dodao je.

Na pitanje o reotkupu INA – e, Milanović duljio s odgovorom, jer je, kako je rekao, dva tjedna prije izbora o tome neukusno govoriti. Novinari su ga pitali je li moguć scenarij da nova vlast nakon izbora, formiranja Sabora i potvrđivanja Vlade, ode na godišnji odmor. – Nema šanse da to učine, niti jedna stranka si to ne bi dopustila, kakva god da bila, ja bih ostao preneražen – rekao je Milanović. Novinari su ga pitali kako komentira izjavu Branka Bačića (HDZ) koji je rekao da bi Milanović, da je premijer, sigurno nakon izbora otišao na godišnji odmor.

– Da, išao bih roniti s ručnim satom Omega od 5000 dolara koji je Bačić dobio za poklon od direkcije ACI-ja 2012., pa ga je dao svom prijatelju jer on ne roni i ne zna engleski – komentirao je predsjednik, istaknuvši da je izabran za predsjednika voljom hrvatskih birača i Bačić ga ne mora voljeti i poštovati, no neka ne priča besmislice. Nazvao je Bačića vječnim političkim mudrijašem.


Također, Milanović je rekao da neće sudjelovati na Hodu za život, no nema ništa protiv da se ljudi organiziraju, prosvjeduju i zalažu za svoje stavove. Na objave mađarskog premijera Orbana o ‘Velikoj Mađarskoj’, predsjednik je rekao: – Ovo što gledamo već dva dana iz Mađarske je cirkus. Takvo ponašanje ne možete vidjeti nigdje, samo kod Orbana i njegove ekipe, kada su u pitanju povijest i granice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook