Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović : Ja sam orao, a Plenković nilski konj

Plenković mi nije bacio rukavicu, već “gangrenoznu kost”, rekao Predsjednik Republike


Na Plitvicama se u srijedu obilježava 30. obljetnica akcije "Plitvice" i komemoracija poginulom redarstveniku Josipu Joviću, ali zbog epidemije, bez okupljanja i govora, samo uz polaganje vijenaca na spomenik i to u vremenskim razmacima.

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati, a premijer Andrej Plenković u 9:40. Nisu se sreli.

Protokol je odvojen zato što je tako htio Plenković, rekao je Milanović komentirajući odvojeno polaganje vijenaca njega i premijera.

“Odbijen je zajedničko polaganje vijenca iz epidemioloških razloga. Vjerojatno da međedi ne pokupe koronu na otvorenom prostoru. Nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku. Protokol ima svog smisla, nisam ljubitelj, ali ima smisla”, rekao je Milanović.

Ponovio je da je odbijen zbog epidemioloških mjera. “Ali, ad umre netko tko ima pet optužnica – hiljadu ljudi.”

“Svatko od nas ima komplekse prema nekome, ali baš prema njemu? Mi nismo isti ekosistem, on je nilski konj, papa lopoče, ali ima svoju narav. Ja sam orao, sokol. Ti znaš na čemu si, barem nisam strvinar. Ja sam orao, sokol, znaš na čemu si… Njegovi jataci me nazivaju Mussolinijem i Staljinom”, komentirao je, pa dodao:

“Neki dan taj isti Puhovski, koji se počeo potucati po medijima, kaže da sam staljin. Staljin? On sa svojim protivnicima nije polemizirao, on ih je ubijao.”

“Htio sam da ovo prođe, da krenemo čistiti tu smrdljivu ribetinu. Razgovarao sam s pet ljudi. Jedna osoba je bila u dilemi, četvero zainteresirano, moj izbor je bila gospođa Đurđević. Razgovarao sam s ljudima koji nisu potkupljivi, koji nisu HDZ-ovi, koji nisu SDP-ovi”, rekao je.

Rekao je da mu Plenković nije bacio rukavicu, već “gangrenoznu kost”.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook