Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović će danas tražiti proglašenje izvanrednog stanja?

Očekujem da će danas Milanović na sjednici VNS - a zatražiti aktiviranje članka 17. Ustava, izjavila je bivša premijerka Jadranka Kosor na N1 televiziji


Očekujem da će danas Milanović zatražiti da se aktivira članak 17. Ustava. Zaista se radi o ugrozi. Da se okvir za mjere donese u Saboru. U svakoj krizi bitno je da građani poštuju autoritet, s kojim se ne trebaju slagati, kao što je slučaj u Njemečkoj ", rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor gostujući danas na N1 televiziji.

Kosor je naglasila kako je gotovo sigurno kako se predsjednik Republike i premijer neće zajedno obratiti javnosti nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Potpredsjednik Sabora i član vladajuće koalicije Furio Radin nešto kasnije na istoj se televiziji založio za strožije mjere u borbi s korona virusom ako one od subote ne budu djelotvorne i napomenuo da bi Sabor trebao dvotrećinskom većinom ratificirati odluke Nacionalnog stožera.

Članak 17. Ustava govori : " U doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti države, te velikh prirodnih nepogoda pojedine slobode  i prava zajamčene Ustavom mogu se ograničiti. O tome odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika, a ako se Sabor ne može sastati, na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade, predsjednik Republike (...) " 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook