Prethodni članak
Sljedeći članak

Mikulec: ‘Svi zajedno radimo u nastojanju da Zlatar Bistricu učinimo boljom i ljepšom za život’


Općina Zlatar Bistrica svečanom je sjednicom Općinskog vijeća u ponedjeljak proslavila svoj dan.

Svečanost je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Nataša Krajačić, koja je uputila čestitke povodom Dana općine. - Donijeli smo niz odluka u interesu Općine, uspjeli smo izrealizirati mjeru subvencioniranja stambenog prostora mladim obiteljima, vodili smo brigu također i o razvoju Općine te smo krenuli u izmjenu prostornog plana. Sretna sam što smo izvršili i rebalans proračuna, dobili smo novac i za multifunkcionalno igralište u Zlatar Bistrici, riječ je o 119.000 eura, a od EU fondova smo dobili novac i za energetsku obnovu Dječjeg vrtića – rekla je Krajačić.

Sa svim aktivnostima i projektima koji su se odvijali unutarg godinu dana prisutni su bili upoznati kratkim filmom, a načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec istaknula je da je prije nepune tri godine nit vodilje bila nada i vjerovanje da će se postići ciljevi.

- Na tome radimo cijelo ovo vrijeme, malim koracima, ali sigurno. Trenutno su pred nama dva veća projekta. To je energetska obnova Dječjeg vrtića Zlatni dani, kao i projekt izgradnje sportsko - rekreacijskog terena. Ostaje nam priprema za izgradnju kapitalnog projekta, formiranje općinskog centra društvenih događanja. To je značajan element Općine i na ovom putu važno je da svi zajedno radimo u nastojanju da Zlatar Bistricu učinimo boljom i ljepšom za život jer samo zajedno možemo ostvarivati sve što smo predvidjeli – rekla je načelnica Mikulec.


U ime gradonačelnika i načelnika čestitke je uputila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. - Za realizirati brojne projekte sigurno je potrebno uložiti puno truda i imati konkretnu viziju, i to će nam se kasnije isplatiti - napomenula je gradonačelnica, posebno istaknuvši projekt ceste koja će spajati Zlatar i Zlatar Bistricu. – Dovršena je javna nabava, a uz samu cestu, spojit ćemo naša mjesta i biciklističkom te pješačkom stazom – rekla je Auguštan – Pentek.

Čestitke i lijepe želje uputio je i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, istaknuvši da je na području Krapinsko – zagorske županije uloženo 350 milijuna eura u infrastrukturu.


Kao izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića obratio se i župan Željko Kolar, istaknuvpi da je vidljivo da se u Općini Zlatar Bistrica vodi briga o svemu – od vrtića, preko škole, civilnog društva i udruga koje su ovdje sjajne, ali i o starijem stanovništvu. Što se županije tiče, predstoji stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu u školi. - Imamo problem jer nam postojeća parcela nije za to dovoljna. U pregovorima za otkup zemljišta smo malo zapeli jer je tražena cijena duplo veća od one koju je procijenio vještak. Na nama je da sada krenemo u diplomaciju i da pokušamo ispregovarati cijenu da otkupimo zemljište i krenemo u dogradnju škole za jednosmjensku nastavu. Ako to ne uspijemo u 1. fazi kroz NPOO, Županija će vlastitim sredstvima dograditi dio koji je stradao u požaru sportske dvorane, a u nekoj drugoj fazi pokušati isfinancirati jednosmjensku nastavu – napomenuo je župan Kolar.


U kulturno – umjetničkom programu nastupili su mališani Dječjeg vrtića Zlatni dani te Zlatarbistričke mažoretkinje, kao i članovi KUEU Kaj.


Svečanost je bila i prigoda za dodjelu općinskih priznanja. Plakete Općine Zlatar Bistrica dodijeljene su Lauri Čehulić, Marceli Čehulić, Marineli Čehulić, Mireli Pribolšan, Siniši Klanciru, Vladi Lugariću, OŠ Zlatar Bistrica, Dječjem vrtiću Zlatni dani Zlatar Bistrica, Udruzi umirovljenika Općine Zlatar Bistrica i vesni Pavleković. Nagrada Općine Zlatar Bistrica uručena je Josipu Hanžeku, Lovri Hajdeku i Goranu Mikulcu.

Zahvalnice Općine Zlatar Bistrica primili su DVD zlatar Bistrica, Društvo Naša djeca, Eko udruga Lijepa naša, HCK – GDCK Zlatar, Zlatar Bistrica, Hrvatsko planinarsko društvo Javor, KUEU Kaj, Lovačka udruga Šljuka, NK Ivančica, Udruga vinogradara, vinara i podrumara Cetin, HGSS Stanica Zlatar Bistrica te ATV Putna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook