Prethodni članak
Sljedeći članak

Mike Saran i Patrik Berger na svom biciklističkom izazovu od Praga do Splita posjetili Pregradu

Prava avantura povezala je Prag, Pregradu i Split


Prava avantura povezala je ovih dana Prag, Pregradu i Split. Naime, već treću godinu zaredom, biznismen, filantrop i vlasnik splitskog luksuznog resorta Le Meridien Lav i osnivač  Zaklade Sport 2 Life Mike Saran krenuo je na 1200 kilometara dug put biciklom od Praga do Splita kako bi obilježio početak turističke sezone, ali i skrenuo  na važnost bavljenja sportom, kao sastavnim dijelom zdravog načina života osobito među djecom i mladima.

Saranu su se na putu pridružili proslavljeni češki nogometni reprezentativac Patrik Berger, direktor Sport2Life Češka Prmysl Chaloupka i češki biciklistički as Tomaš Grim. Svoj biciklistički podvig započeli su u nedjelju 29. svibnja, a u Pregradu su stigli u petak 3. lipnja, na Svjetski dan bicikla, gdje su ih dočekali gradonačelnik Marko Vešligaj i direktorica Turističke zajednice područja Srce Zagorja Karolina Hostić.

Po dolasku u Pregradu obišli su Zagorsku katedralu i Muzej grada Pregrade te su saznali nešto više o povijesti Grada, prirodnim i kulturnim znamenitostima, eno i gastro ponudi te turističkim atrakcijama.

Bergeru je posebno zanimljivo saznanje bilo da njegov bivši trener i nekadašnji sportski direktor Portsmoutha Velimir Zajec vuče korijene iz Kostela, a gradonačelnik Vešligaj poklonio mu je i dres NK Pregrada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook