Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Posavec premoćno pobijedio na izborima za župana

Od drugoplasirane kandidatkinje dobio je čak 10 puta više glasova


Prema prvim privremenim rezultatima, koje je sinoć objavilo Državno izborno povjerenstvo, Posavec je osvojio 20.955, odnosno 79.89 posto glasova birača. Reformistica Sandra Herman dobila je 2093 glasa ili 7.98 posto, Fokusov Darko Zver osvojio je svega dva glasa manje, točnije 2091, što je 7.97 posto, dok je nezavisni Mladen Novak dobio povjerenje 769 birača, odnosno 2.93 posto. Glasalo je ukupno 26.228 građana, što je 28.96 posto od ukupnog broja birača u Međimurskoj županiji.

Prijevremene izbore Vlada Republike Hrvatske raspisala je nakon što je u rujnu dotadašnji župan Matija Posavec priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem, nakon čega je dao ostavku.  Nakon objave rezultata, Posavec je rekao da nije očekivao takav postotak.

"Vjerujem da otkako je hrvatske države, na regionalnoj razini nigdje nikad nije bio ovakav rezultat. Međutim, ovo nije moja pobjeda, ovo je pobjeda građana Međimurja. Ovo je pobjeda svih onih koji su od prvog dana pa proteklih više od dva mjeseca vjerovali u mene", izjavio je Posavec. Dodao je kako se kandidirao upravo zbog građana i njihove podrške. Ocijenio je kako je kampanja bila prljava, ali da oni koji su se bavili takvim kampanja u Međimurju nikad nisu dobro prolazili.

"To se vidi očito na boljim očekivanjima mojih protukandidata koji su se služili takvim stvarima, ali nema nikakve zamjerke, sve je to dio političkog folklora i nastavljamo dalje s radom", poručio je Posavec. Na primjedbu da ga očekuje pravni postupak, Posavec je odgovorio kako je tu još uvijek sumnja, a ne krivnja.

"Puno je bilo špekulacija, puno kalkulacija, a ono što je u ovome trenutku službeno je da se ja za nešto sumnjičim. Dokazi, konkretne stvari i u konačnici što će biti od svega toga, bit će poznato kad bude gotova istraga", istaknuo je Matija Posavec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook