Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario Herak - kandidat HDZ-a za načelnika općine Radoboj

– Na ovaj korak odlučio sam se pošto sam shvatio da mi se pruža prilika raditi nešto što će biti na korist svim mojim sumještanima. Tijekom svog mandata zalagao sam se za bolje i kvalitetnije donošenje odluka za dobrobit mještana naše općine – kazao je Herak


Mario Herak kandidat je za načelnika Općine Radoboj na listi Hrvatske demokratske zajednice čiji je član od 2008. godine, a posljednjih 8 godina obavlja dužnost općinskog vijećnika.

Diplomirao je na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju – specijalizacija graditeljstvo Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu. Zaposlen je privatnoj firmi gdje obavlja poslove stručnog nadzora, odnosno projektiranja. Na predstavljanju svoje kandidature Herak je istakao kako je počašćen što je Općinska organizacija HDZ-a izabrala upravo njega.

– Na ovaj korak odlučio sam se pošto sam shvatio da mi se pruža prilika raditi nešto što će biti na korist svim mojim sumještanima. Tijekom svog mandata zalagao sam se za bolje i kvalitetnije donošenje odluka za dobrobit mještana naše općine – kazao je Herak i dodao kako je njihov program opsežan i iznimno kvalitetan, prilagođen svim mještanima općine.

Posebnu pozornost, ističe, posvetili su poboljšanju gospodarstva kroz otvaranje radnih mjesta na svom području, a fokus će staviti i na pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te pokretanju industrijske zone „Brod“. – Provodit ćemo razne mjere vezane uz pronatalitetnu politiku, u vidu pomoći mladim obiteljima te obiteljima s više djece. Plan nam je po zaseocima napraviti manja dječja igrališta, kako bi djeci bilo što pristupačnija. Naravno, nećemo zaboraviti ni naše starije građane te planiramo u što kraćem roku izgraditi dom za njihov smještaj – objasnio je kandidat za načelnika Općine Radoboj i dodao kako će zajedno sa svojim mladim i sposobnim timom ostvariti dobru suradnju s budućim županom i ministarstvima u Vladi Republike Hrvatske te učiniti općinu Radoboj ugodnim i poželjnim mjestom za život.

Na predstavljanju kandidature bio je i načelnik Općine Krapinske Toplice i kandidat HDZ-a za župana, Ernest Svažić, koji ne sumnja da je mladi stručnjak Herak najbolje rješenje za općinu Radoboj.

– Herak je definitivno profil mladog, obrazovanog političara kojem neće biti problem intenzivna suradnja sa svim razinama vlasti s ciljem prosperiteta općine Radoboj. Kao diplomirani inženjer građevine, s iskustvom praćenja realizacije mnogih javnih projekata, zasigurno će znati dati pravi obol projektima za Radoboj. Mario svojim primjerom pokazuje da vrijedi ostati na Zagorskim bregima i boriti se za boljitak svog kraja – izjavio je Svažić.

Na predstavljanju je bio i gradonačelnik susjedne Krapine, Zoran Gregurović, koji vjeruje da je Herak kandidat koji može donijeti općini dodatan iskorak u njenom razvoju.

– Dosta toga je napravljeno i mislim da upravo naš kandidat i lista koju će HDZ u Radoboju ponuditi svojim sugrađanima može napraviti taj jedan dodatni iskorak da Radoboj procvjeta i da postane onakav kakav bi trebao biti – zaključio je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook