Prethodni članak
Sljedeći članak

Marija iz Ivanca: 'Flance u Zaboku prodajemo već 30 godina. Vrijeme zeza, još je prehladno, no zato su kupci dragi, vole se šaliti'

S radom počela Zelena tržnica presadnica


U Zaboku je ovog tjedna otvorena Zelena tržnica presadnica. Tržnica se nalazi na parkiralištu Sportske dvorane Zabok, radno vrijeme joj je od 8 do 13 sati, dok nedjeljom i praznikom ne radi. Nekoliko je prodavača koji na svojim štandovima nude presadnice.

Među njima i Marija iz Ivanca koja je rekla da u Zaboku presadnice prodaju već 30 godine. Ponuda je raznolika, od svih vrsta paradajza, paprike, jagoda, zeljarica, luka, batata, peršina, celera, komorača, feferona, začinskog bilja… Na pitanje kakav je interes kupaca rekla je da je tek počela s prodajom ovaj tjedan.

– Vrijeme nas zeza. Dosta je prohladno, lani je u ovo doba bilo puno toplije– kaže Marija. – Troškovi su veliki, sve je poskupjelo, dok su cijene flanci ostale iste. Cijene su iste kao i prošle godine. Zeljarice kunu, paprika i paradajz po 2 kune , začinsko bilje 5 kuna. Za Zagorce kaže da su dragi i pristupačni kupci koji se znaju i našaliti. U obzir dolazi i malo cjenkanja, ako su količine veće. Navratite!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook