Prethodni članak
Sljedeći članak

Marija Ban, Alisa Pevec i Laura Završki laureati su Nagrade Gjalski za srednjoškolce

Kako su na natječaj pristigli izuzetno kvalitetni radovi, prosudbenom povjerenstvu bilo je iznimno teško, pa je pohvaljeno čak devet radova


Prva nagrada Gjalski za učenike srednji škola pripala Mariji Ban za rad 'O dvosjeklim riječima'. Marija je učenica 3. razreda Gimnazije A.G. Matoša, a mentorica joj je Dinka Tomašković-Presečki. Kako iz epidemiološki razloga nije mogla prisustvovati dodjeli, kao i neki drugi nagrađeni i pohvaljeni učenici, javila se video vezom.

 

Zavalila se svojoj mentorici Dinki Tomašković Presečki te prosudbenom povjerenstvu. Rekla je da najčešće piše prozu, a inspiraciju za nagrađenu priču inspiraciju je našla u našoj svakodnevici u kojoj se mi konstantno, pa i nesvjesno, igramo riječima pa je progovorila o shvaćanjima riječi gubitka i kraja te da vrijedi žrtvovati svoju pobjedu, odnosno svoja vjerovanja, svoj bit za za nešto što konstantno traži žrtvu, a to je – ljubav. Druga nagrada Gjalski za rad 'Posjet' pripala je Alisi Pevec učenici 4. razreda Prve gimnazije Varaždin kojoj je mentorica, Tatjana Ruža, a treća za rad 'Jen dan h mojemu životu' Lauri Završki učenici 2. razreda Srednje škola Zlatar kojoj je  mentorica Marina Rod Kralj.

 

Inače, na Natječaj za Nagradu Gjalski pristigla su 32 rada iz 10 srednjih škola iz Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije. Prosudbeno povjerenstvo  u kojem su bile Irena Labaš-Veverec - članica, Sanja Ždralović - predsjednica i Ljubica Anđelković-Džambić - članica donijelo je odluku o nagrađenim, ali i povaljenim radovima. Istaknuto je da je zbog kvalitete radova doista teško bilo izabrati najbolje, pa je ove godine pohvaljeno čak devet radova koji će biti iduće godine tiskani u PoZiCi.

 

Ispred Grada Zaboka i Krapinsko – zagorske županije sve je pozdravila dogradonačelnica Zaboka, Valentina Đurek, koja se zavalila učenicima i mentorima koji su u ovim teškim vremenima smogli kreativnost, volju i želju za prijavljivanje na natječaj.

 

Pohvaljeni su sljedeći radovi: 'Tajna crnog kaputa' Jurice Juraškovića učenika 3. razreda Glazbene škole Varaždin čija je mentorica Patricija Harjač, 'Vilinske poljane' Magdalene Blagec učenice 3. razreda Srednje škole Oroslavje uz mentoricu Mariju Ubrekić, 'Devedeset prva' Lee Beber iz 2. razreda Srednje škole Pregrada kojoj je mentorica Danijela Barilar Šterbal, 'Šah-mat' rad Viktorije Dugorepec iz 4. razreda Srednje škole Zabok i njena mentorica Dubravka Krznar, 'Vlak u jednom smjeru' učenice 3. razreda Srednje škole Zlatar Elene Matejaš kojoj je mentorica Kristina Belko-Krsnik, 'Gumica' Hrvoja Debeljaka učenika 3. razreda Srednje škole Pregrada čiji je mentor Danijela Barilar Šterbal, 'Muke po babice' Silvije Bičak također s mentoricom Kristinom Belko – Krznar iz Srednje škole Zlatar koja pohađa 3. razred, rad 'Valere' Lee Mraz učenice 3. razreda Gimnazije A. G. Matoša kojoj je također mentorica Dinka Tomašković-Presečki i 'Vojnički ponos' učenice 2. razreda Druge gimnazije Varaždin Sare Hohnjec pod mentorstvom Monike Golubar.

 

 

U glazbenom programu sudjelovali su učenici zabočke glazbene škole Dora Meštrović i Leon Ivanić. Nagrade su pripale nagrađenima, pohvaljenim učenicima, mentorima i zahvalnice školama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke, Zadarske i Šibensko-kninske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovic...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program