Prethodni članak
Sljedeći članak

Mamić se vratio iz BiH: 'Mogu gdje hoću. Pa slobodan sam'

Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka, budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek. Naime, Županijski sud u Zagrebu još mu nije poslao poziv za izdržavanje zatvorske kazne. To znači da nije imao bilo kakvu obvezu prema hrvatskom pravosuđu


Podsjetimo, jučer tijekom poslijepodneva iz zemlje je evidentiran izlazak Zorana Mamića na graničnom prijelazu uSlavonskom Brodu
Bivši trener Dinama Zoran Mamić jutros se vratio u Hrvatsku. Kako je rekao za N1, išao je u BiH vidjeti brata Zdravka Mamića, piše 24 sata.

“Prvo, išao sam jučer nakon ročišta, da razjasnimo zašto sam išao preko Bosanskog Broda, zato što sam išao iz Osijeka, a išao sam iz razloga da posjetim brata, jer ga nisam vidio više od sedam mjeseci, i išao sam sada dok imam priliku, dok se procedura sva ne sprovede, išao sam brata vidjeti i sad sam već u Hrvatskoj na povratku kući”, rekao je za N1.
“Ja sam još uvijek slobodan čovjek, mogu ići kud i kad hoću dok se steknu svi preduvjeti da idem na odsluženje kazne”, dodao je.
Planira li ponovno u BIH?
“O tom potom, teško mi je sad odgovoriti na to pitanje, sada mogu putovati i završavati stvari, naravno da trebam napraviti preduvjete da bih mogao ići služiti kaznu da se pobrinem za obitelj, za djecu, za unuku, za mamu, ima dovoljno posla”, rekao je Zoran Mamić.
Podsjetimo, jučer tijekom poslijepodneva njegov je izlazak iz zemlje evidentiran na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu.
Za putovanje Mamić nije imao nikakvih zapreka, budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek. Naime, Županijski sud u Zagrebu još mu nije poslao poziv za izdržavanje zatvorske kazne. To znači da nije imao bilo kakvu obvezu prema hrvatskom pravosuđu.
Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook