Prethodni članak
Sljedeći članak

Mali Gastro u Zaboku: Ovog petka tradicionalni susret učenika ugostiteljsko - turističkih škola

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok u zamahu aktivnosti najavljuje manifestaciju Mali Gastro


Tradicionalni susreti učenika ugostiteljsko-turističkih škola sjeverozapodne Hrvatske pod nazivom Mali Gastro od ove godine održavaju se pod okriljem projekta ReCeZa – Regionalnog centra Zabok.

Mali Gastro održat će se u petak 13. svibnja od 10.00do 17.00 sati u Zaboku na Zivtovom trgu – City Park.

Ova manifestacija dio je aktivnosti europskog projekta ReCeZa, koji djeluje na području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke, Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije te grada Zagreba. Na događaju se očekuje dolazak Željka Kolara, župana Krapinsko-zagorske županije, ravnatelja partnerskih školate predstavnikavisokih škola i fakulteta: Biotehniškog izobraževalnog centra Ljubljana, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, predstavnika partnera projekta, Ministarstva turizma i sporta, te Draženke Jurec, ravnateljice Srednje škole Zabok.

Cilj je promocija strukovnog obrazovanja, kao i zanimanja koja su na tržištu sve traženija – kuhar i konobar te promovirati struku i važnost učenja kroz kreativan i inovativan pristup koji se temelji na radu i praksi.

Osnovnoškolci će na događaju uživati u degustacijama i sommelijerskim radionicama, uzbudljivim natjecanjima u spretnosti, prezentaciji tradicionalnih jela, ali i programu partnerskih strukovnih škola, visokih škola i fakulteta,a roditelji će moći upoznati obrazovne programe.Interaktivnimprogramom učenici će prezentirati znanja i vještine te strast koju imaju prema svom zanimanju prenijeti mlađim naraštajima pred kojima će se uskoro naći odluka o odabiru srednjoškolskog obrazovanja.

Učenici i nastavnici Srednje škole Zabok njeguju izvrsnost, a to iz godine u godinu dokazuju i nagrade koje osvajaju. Ove školske godine su sudjelovali na međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene, natjecanju učenika kuharstva i slastičarstva povodom Dana hrvatskog kulinarstva, Badel barmen junior cupu, natjecanju WorldSkills Croatia 2022.te Međunarodnom natjecanju udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola.

Partneri projekta ReCeZa su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola Prelog, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Ekonomski fakultet Zagreb, Hotel Kaj, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.

Nakon Malog Gastra, u srijedu 18. svibnja učenici Srednje škole Zabok priredit će piknik u prekrasnom ambijentu vrta dvorca Bračak na kojem će predstaviti svoju školu, struku, znanja i vještine osnovnoškolcima i roditeljima.

Sigurni smo da će Mali Gastro i ove godine potvrditi sinergiju nastavnika, roditelja, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, ali i profesionalaca, struke i javne zajednice koju stvara i razvija već 18 godina.Projekti poput Malog Gastra kojima je cilj popularizacija zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te privlačenje novih kadrova koji su traženi na tržištu rada ključni su za uspješnost i konkurentnost hrvatskog turizma.

 

Program 18. Malog Gastra u petak 13. svibnja od 10.00 na Zivtovom trgu u Zaboku:

10.00               Otvorenje Malog Gastra

10.45               Nastup mališana iz DV Zipkica iz Zaboka

12.00 – 13.30  Degustacijske i sommelijerske radionice

13.00 – 13.30  Zabavna animacija za publiku

13.30               Utrka konobara

10.00 – 16.30  Programi partnerskih škola

Prezentacija visokih škola i fakulteta

Prezentacija tradicionalnih jela

Voditelj programa: Denis Bosak

Više informacija potražite na: https://www.facebook.com/rcktuZabok

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program