Prethodni članak
Sljedeći članak

Mala obiteljska destilerija iz Oroslavja proizvodi najbolje hrvatske ginove koji osvajaju međunarodne medalje

Sva tri, na natjecanje poslana Moonshine Guerilla Distillery gina, dobila su nagradu


Mogu li Zagorci napraviti vrhunski gin? Odgovor je da. I to ne jedan nego tri! Mala obiteljska destilerija iz Oroslavja, Moonshine Guerilla Distillery, poslala je svoja 3 gina na najutjecajnije svjetsko natjecanje World Gin Awards 2022 I to u 3 različite kategorije natjecanja. Natjecanje i ocjenjivanje blind testing metodom se održalo tijekom siječnja u Engleskoj.

Sva tri, na natjecanje poslana Moonshine Guerilla Distillery  gina, dobila su nagradu. Dry Hill Berry Gin dobio je zlatnu medalju i naslov najboljeg hrvatskog gina u kategoriji Gin modernog stila (Contemporary Style Gin). Blue Mariner Gin je dobio zlatnu medalju i naslov najboljeg hrvatskog gina u kategoriji Mornaričkog gina, odnosno gina mornaričke jačine (Navy Gin), u kategoriji u kojoj natjecateljski gin mora imati najmanje 56% alkohola. I na kraju srebrna medalja je osvojena za Good Night Oak Gin u kategoriji gina dozrijevanog u drvetu (Matured Gin).

Time se Moonshine Guerilla Distillery destilerija svrstala u sam svjetski vrh, kao destilerija sa najviše nagrađenih ginova. Natjecanje se nastavlja i u drugom krugu natjecanja Dry Hill Berry Gin i Blue Mariner Gin konkurirati će za naslov World's Best Gin, svaki u svojoj kategoriji. Finalni rezultati drugog kruga natjecanja biti će objavljeni 24.02.2022.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook