Prethodni članak
Sljedeći članak

Luksuzno glamping naselje sa zagorskim 'štihom' uskoro će primiti svoje prve goste

Glamping village Terma Tuhelj, investicija od 3 milijuna eura, pred samim je završetkom


Korona – kriza turizam je stavila u težak položaj, no mogli bismo reći je nova investicija Termi Tuhelj upravo prikladna za novonastalu situaciju, jer će pružiti gostima poželjan vid smještaja, smještajne jedinice u kojima će biti izdvojeni, imati svoju privatnost, a ipak se neće morati odreći luksuza koji bi im pružio, primjerice, hotel s 5 zvjezdica.

Glamur i kampiranje

Riječ je o luksuznom mobilnom naselju, Glamping villageu Terma Tuhelj, koje je u završnoj fazi i svoje bi prve goste trebalo primiti sredinom lipnja. Investicija je to 'teška' 3 milijuna eura, koju Terme provode s austrijskim partnerom Gebetsroitherom, koja spaja, kako joj i samo ime kaže, glamur i kampiranje.

 

– Boravak u prirodi nešto je što gosti sve više traže. Stoga smo prošle godine mnogo uložili u izgradnju novog kampa 'Vita', prvog petzvjezdičnog kampa u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Imamo 72 parcele za kampere, karavane i šatore, a ove godine to nadograđujemo drugom fazom, glamping naseljem s 36 mobilnih jedinica. Osim 26 kućica, unutar naselja, gostima će biti na raspolaganju dva bazena i wellness centar sa saunama, prostorijama za masažu i opuštanje te whirlpoolom. Isto tako, gosti glampinga imat će na raspolaganju sve sadržaje postojećeg kampa Vita - pojasnili su direktor Terma Tuhelj Vasja Čretnik i direktorica Operacija Terma Tuhelj Renata Komadina. Riječ je, dakle, o zaokruženoj ponudi, a mobilne kućice dolaze u tri tipa prema veličini. – Ispred svake kućice je terasa s ležaljkama i odmah do njih bazeni, a svi gosti glampinga u cijeni boravka imat će uključen i ulaz u Vodeni planet – dodaje direktor Čretnik. Zanimljivo je da će glamping imati i pravi 'zagorski štih'. Naime, sve kućice dobile su imena po poznatim zagorskim lokalitetima i svaka će pričati svoju priču, pa će se strani gosti moći i educirati i upoznati sa zagorskom turističkom ponudom. – U tom smo se dijelu povezali s Turističkom zajednicom KZŽ i obogatili moderan luksuz lokalnom ponudom. Svaki gost dobit će za doručak košaru punu lokalnih, domaćih proizvoda – ističe direktor. Glamping village moći će primiti više od 120 gostiju te će na taj način biti prošireni kapaciteti samih Termi. Naravno, cijene će pratiti i ponudu, pa će se kretati od 200 do 400 eura dnevno za cijelu jedinicu. Kako bi se približili tržištu, imat će soft opening, odnosno 20 posto popusta na sve cijene do kraja ove godine.

 

 

Pripreme za otvaranje

Cijela se investicija bliži kraju, postavljene su kućice, finaliziraju se bazeni i wellness, radi se na vanjskom uređenju, još slijedi montiranje drvenih terasa i glamping naselje svoja bi vrata trebalo otvoriti sredinom lipnja. – Kriza nas je malo zatekla, još nismo krenuli s jakom reklamom, no vjerujem da će, s obzirom na preporučene mjere socijalnog distanciranja, ovo biti poželjan vid odmora. Novo Glamping village privući će i nove goste te biti zanimljivo primjerice za poslovne grupe i team building – smatra direktor. Kako se radi o kontinentalnom turizmu, kojem je cilj da sezona traje čitave godine, važno je u cijeloj priči da kućice imaju grijanje i dobru izolaciju, pa omogućuju da se glamping – sezona produži preko cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima. – Samo neka se turisti vrate – optimističan je Vasja Čretnik, koji se osvrnuo i na cjelokupnu situaciju u Termama.

 

- Kriza nas je zatekla sredinom ožujka i zatvorili smo sve objekte. Turizam je, mogli bismo reći, dobio jednu veliku negativnu porciju, u dva mjeseca nije bilo ni kune prihoda, no pripremamo se za početak poslovanja. Za sada smo otvorili restoran na ulazu na bazene. U petak 29. svibnja planiramo otvorenje vanjskih i unutarnjih bazena, a 5. lipnja otvaramo i hotel, wellness i sve ostale kapacitete. Zbog dobrih rezultata rada u prošloj godini u krizu smo ušli dosta dobro pripremljeni i ako će se u kratkom vremenu stvari bar donekle normalizirati, a gosti počnu pristizati, nekako ćemo to preživjeti. Imamo dobar proizvod, dobru ponudu i sigurni smo da će nam se naši gosti vratiti, no da bismo došli do rezultata iz 2019., trebat će nam sigurno godina, dvije – procijenio je direktor Čretnik.

 

Načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja pozdravio je ovu investiciju i čestitao Termama Tuhelj što su ušle u proširenje svoje ponude. Za nas kao općinu to puno znači jer smo turistički orijentirani i vezani uz naše Terme, a dio prihoda koje ostvarujemo, što direktno što indirektno svakako ide iz Termi Tuhelj. Ova investicija je vrlo značajna, a pored nje za našu društvenu zajednicu ima i nekih indirektnih koristi - ovdje je zaposlena lokalna građevinska operativa što donosi dio prihoda i omogućava našim ljudima da u ova teška vremena ostvaruju svoju egzistenciju. Općinsko vijeće u travnju je donijelo odluku da sve poslovne subjekte na području naše općine koji za vrijeme koronakrize nisu radili u cijelosti oslobodimo komunalne naknade, to je ono što smo zakonski mogli napraviti. To je naš mali doprinos, jer smo svjesni da će nam se svaka kuna koju sada uložimo u gospodarstvo vratiti višestruko u budućnosti. Bez gospodrskog razvoja ne možemo izaći iz te krize. Posebno me raduje otvorenje nove turističke ponude u našoj općini i otvaranje novih radnih mjesta u budućnosti – istaknuo je načelnik Hercigonja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook